Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Badelj: Autsajderi smo, ali idemo iznenaditi

Milan Badelj
Marko Lukunić
26.09.2011.
u 14:01

Dinamov kapetan o šansama svog kluba u Ligi prvaka i utakmici s Lyonom

Kapetan Dinama Milan Badelj dao je intervju za Uefine stranice uoči gostovanja svoje momčadi u Lyonu. Badelj govori o šansama Dinama u Ligi prvaka, domaćim navijačima i predstojećoj utakmici s Lyonom.

Posljednji put kada je Dinamo igrao Ligu prvaka još ste išli u školu. Sjećate li se tih dana?

– Naravno da se sjećam . Te dvije sezone (1998./1999. i 1999./2000.) među najvećim su postignućima ovog kluba. Nadam se da ćemo pobjedama u Ligi prvaka i sami doprinijeti Dinamovoj povijesti.

Jeste li u to vrijeme sanjali da ćete  igrati za Dinamo u Ligi prvaka?

– Sva djeca iz Zagreba sanjaju o tome da jednog dana igraju za Dinamo i normalno je da sam i ja sanjao igrati protiv najvećih europskih klubova kao što su Real Madrid, Barcelona, Manchester United.

Tada je Dinamo igrao u skupini s Manchester Unitedom i Ajaxom. Ovaj put tu je opet Ajax, ali i Real Madrid.

– Da, neće biti lako. Mislim da je skupina izrazito atraktivna – Real i Ajax vrhunski su klubovi, a i Lyon ima vrlo jaku, kvalitetnu momčad. Vjerujem da će svaka utakmica biti veliki spektakl za naše navijače.

Je li vas sudjelovanje u Europskoj ligi posljednjih nekoliko sezona pripremilo za veliku pozornicu Lige prvaka?

– Mislim da nam je sudjelovanje u Europskoj ligi posljednje četiri ili pet godina puno pomoglo. Stečeno iskustvo pomoći će nam da prevladamo sve teške trenutke koji nam predstoje.

Kakvu atmosferu možemo očekivati na vašem domaćem terenu u utakmicama skupine D?

– Bit će fantastično. Ljudi su predugo čekali Ligu prvaka u Zagrebu i mislim da su grad i navijači zaista su prihvatili naš uspjeh. Siguran sam da će navijači biti naš 12. igrač. Prepoznaju našu kvalitetu ove sezone, naš pobjednički mentalitet i činjenicu da dajemo sve na terenu.  Želio bih im zahvaliti na ovoj prekrasnoj podršci.

Kojem gostovanju se najviše veselite?

– Real Madrid, na Santiago Bernabeuu. To će biti zastrašujuća atmosfera. Već zamišljam tu utakmicu iako je vremenski još daleko.

Koji je Dinamov cilj ove sezone?

– U skupinu smo došli iz četvrte jakosne skupine, tako da smo samim time autsajderi.
Međutim, ne bismo igrali da nismo uvjereni u sebe i nadamo se da ćemo iznenaditi ove velike klubove. Dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti.

Igrali ste s Dejanom Lovrenom dok je još igrao u Dinamu i bili ste dobri prijatelji. Jeste li razgovarali s njim u zadnje vrijeme?

– Da, vidjeli smo se u reprezentaciji. Zna da ni njima neće biti lako, ali uvjeren je u njihovu pobjedu, kao što sam i ja u našu. Šalili smo se dosta na tu temu. Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će završiti.

Ključne riječi

Komentara 4

KI
kiiko
18:46 26.09.2011.

ma vazno je da ti odigras vrhunski, ako imamo vodju onda svi ostali igraju isto dobro

OB
-obrisani-
22:06 26.09.2011.

Uglavnom nas Milan nece iznenaditi,sto je s njim pitam se ?!

MI
Mikeš09
09:39 27.09.2011.

Ako bude zadržavao loptu,umjesto da doda ili driblao s igračem na leđima i gubio lopte opasne za kontru i gol te izvodio kerefeke kao Sammir u šesnaestercu protiv Reala (sombrero)i ne bude pucao po golu kao što zna možemo samo slućajno dati gol.Od kad je zabio Malti nosom para oblake...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije