Naslovnica Sport reprezentacija

Ayali posao u IGH, Escuri u Dinamu

Uoči utakmice Engleske i Hrvatske u studenom 2007. Rusima je trebao neriješen rezultat ili naša pobjeda da bi otišli na EP u Austriji i Švicarskoj. Bogati Rusi indirektno su našem savezu nudili milijune eura stimulacije, a našim igračima mercedese po vlastitom odabiru.
14. listopada 2009. u 10:33 2 komentara 3 prikaza
'England\'s Peter Crouch (C) rises above Oscar Sonejee to score his second goal during their Group E European Championship qualifying soccer match against Andorra at Old Trafford in Manchester, northe
Foto: 'NIGEL RODDIS'

Engleze smo pobijedili, no novac i mercedese ipak nismo vidjeli. Ne zato jer su Rusi bili škrti, nego zato što smo mi bili pošteni i nismo za to htjeli ni čuti. Ferplej!

Fizioterapeut Escura
A što bismo mi mogli ponuditi Andorcima kao stimulaciju za pobjedu protiv Ukrajinaca?

Vjerojatno ne bismo puno ni potrošili, jer andorski su igrači skromni, većina živi od redovitog posla, a nogometom se bave rekreativno.

Kapetanu Andore Oscaru Sonejeeu koji radi kao trgovački putnik u osiguravateljskoj kući, Hrvatska bi mogla dati menadžerski ugovor u državnoj tvrtki Croatija osiguranju.

A Jordiju Escuru, školovanom fizioterapeutu, mogli bismo recimo ponuditi posao masera u Dinamu ili Hajduku. Naravno, s klauzulom u ugovoru da ga se mora puštati na reprezentativne akcije Andore.

Spomenik za izbornika
Posao u najboljim hrvatskim klubovima mogli bismo dati i najvećem igraču u povijesti Andore vrataru Jesúsu Luisu Koldi. On radi kao učitelj nogometa u jednom andorskom klubu, pa već ima i iskustva. Zadovoljilo bi ga da bude pomoćnik šefa omladinske škole Dinama Romea Jozaka.

Veznjaku Marcu Pujolu, koji je student ekonomije, mogli bismo dati besplatni magisterij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. I dodatni džeparac da si može kupiti ispite koji mu budu slabije išli.

A branič Joseph Ayala kandidirao bi za više mjesta. Vrtlar po struci koji ima puno iskustva i u građevinarstvu, mogao bi primjerice saditi cvijeće u Zrinjevcu. A ako baš on presudi Ukrajincima, Jure Radić sigurno bi mu ponudio posao u IGH. No, Ayala ne bi morao graditi autoceste, već bi dobio neku savjetničku funkciju.

Kad bi nam Andora zaista pomogla, njihov izbornik David Rodrigo zaslužio bi spomenik u Zagrebu. Lokacija na Trgu Francuske Republike je slobodna...

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • Nixon:

    Pretpostavljam da je ovaj članak kritika okruženja u kojem živimo. Međutim, i u ovoj kritici se novinar prostituira upravo metodom koju ironizira (\"I dodatni džeparac da si može kupiti ispite koji mu budu slabije išli.\") na način da je spojio ... prikaži još!o ovaj tekst sa jednom od dvije stvari s kojom jedino može postići - ili nogomet, ili guzice i sise.

  • punisher-sb:

    kakav glup tekst,a ni novinar ne zaostaje puno