Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONIŠTENA VIZA

Australci deportirali hrvatskog trenera! "Da nije Novaka, ovo nam se ne bi dogodilo"

Serbian tennis player Novak Djokovic visa cancelled for the second time, in Melbourne
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
1/5
15.01.2022.
u 09:03

- Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uvečer su me pozvali iz imigracijskog centra da sutra dođem na razgovor.

Žrtva okolnosti u Australiji bio je i Filip Serdarušić, hrvatski teniski trener. Deportiran je nakon što mu se naknadno poništilo medicinsko izuzeće od cijepljenja temeljem preboljenja koronavirusa.

Vlasti su ga prvotno pustile, ali kad se dogodilo sve što se dogodilo s Novakom Đokovićem, ponovno su pregledani dokumenti i on je završio kao treća naknadno deportirana osoba.

- Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam cijepljen, ali u listopadu sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitijela poslao Teniskom savezu Australije koji je to proslijedio liječnicima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svjetlo za dolazak, a mail mi je stigao, mislim, 10. prosinca - rekao je za Sportklub brat Nine Serdarušića.

>>> Kronologija Đokovićeva slučaja

Zanimljivo, prije dolaska, rekli su mu da će morati biti dva tjedna u izolaciji, na što nije želio pristati.

- Rekao sam da ne bih ni dolazio da sam znao da ću biti u karanteni. Gospođa s kojom sam razgovarao zatim je pozvala svog šefa koji je pregledao papire, fotografirao ih i rekao da slobodno uđem u državu.

Nije se libio reći da su mu problemi počeli kad je Đoković stigao u Australiju.

- Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uvečer su me pozvali iz imigracijskog centra da sutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena prije četvrtfinalnog meča mog brata, trebao sam se do 17 sati pojaviti tamo - navodi i nastavlja:

17.07.2019., Umag - 30. Plava laguna Croatia Open Umag 2019. 1. kolo parova, Filip Krajinovic i Nenad Zimonjic - Antonio Sancic i Nino Serdarusic."nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Otišao sam do hotela u Melbourneu, popričao s igračima i imao dvije mogućnosti - otići kući legalnim putem ili ponovo aplicirati za vizu. Odlučio sam se pokupiti jer nisam toliko velik kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak.

Objasnio je zašto smatra da najboljem tenisaču svijeta rade to što rade.

- Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne. Zbog toga se sve ovo događa. Mi smo iskoristili mogućnost koju su nam dali. A on im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Renatu Voračovu i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskom savezu Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ovo ne bi dogodilo.

Istini za volju, Voračova i Filip vjerojatno nisu krivo ispunili obrazac za ulazak u zemlju ili iznosili u njemu netočne informacije.

Komentara 44

Avatar BorNakitnjak
BorNakitnjak
09:27 15.01.2022.

Jasno je da političari bildaju svoje pogrešne odluke na Đokoviću. Nije tu u pitanju zakon. I Adolf je sve radio po zakonu. Prvo bi donio zakone pa onda po njima postupao 😏

Avatar verum
verum
09:17 15.01.2022.

zagovornici vaxanja bi rekli; "zakon je zakon" bez obzira sto od zakona nema ni "z". mislim da je jos situacija odlicna kakva ce biti za kratko vrijeme kad ce vaxeri u ime demokratskih prava traziti da se necijepljeni sistematski lovee po ulicama kao u neko crno doba zidovi i stavljaju u zatvore i logore. vaxeri na dobrom ste putu da postanete jaci od svojih uzora iz tridesetih i cetrdesetih godina.

LO
lonicera
10:18 15.01.2022.

Donedavno je Australija imala skoro 0 zaraženh. Ovaj tjedan je broj zaraženih 100 000 svaki dan. Raste im i broj umrlih. Pojavio se novi soj i više nemaju kontrolu nad bolesti. Za to nije kriv virus!? Netko mira biti kriv! Đoković?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije