Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE

Australski ministar: Ostanak Novaka Đokovića može dovesti do porasta građanskih nemira

Novak Đoković odradio trening u Melbourneu
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA
1/5
14.01.2022.
u 23:20

"S obzirom na status gospodina Đokovića i poziciju uzora u sportskoj i široj zajednici, njegova prisutnost u Australiji mogla bi potaknuti slično zanemarivanje mjera predostrožnosti nakon primitka pozitivnog testa na COVID-19 u Australiji", poručio je Hawke

Australska ministar imigracije Alex Hawke poručio je da bi prisutnost Novaka Đokovića tijekom dva tjedna Australian Opena mogla ugroziti živote građana, dati krila pokretu protiv cijepljenja i zanemariti pravila protiv COVID-19.

"S obzirom na status gospodina Đokovića i poziciju uzora u sportskoj i široj zajednici, njegova prisutnost u Australiji mogla bi potaknuti slično zanemarivanje mjera predostrožnosti nakon primitka pozitivnog testa na COVID-19 u Australiji", poručio je Hawke.

"Konkretno, može potaknuti ili utjecati na druge da oponašaju njegovo prijašnje ponašanje i ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mjere nakon pozitivnog testa na COVID-19, što bi samo po sebi moglo dovesti do prijenosa bolesti i ozbiljnog rizika za njihovo zdravlje", tvrdi ministar.

Na kraju je zaključio:

"Osim toga, smatram da bi prisutnost gospodina Đokovića u Australiji mogla dovesti do porasta osjećaja protiv cijepljenja u australskoj zajednici i potencijalno dovesti do porasta građanskih nemira."

Ključne riječi

Komentara 20

AD
adminka
23:41 14.01.2022.

Svijet je vidio ponašanje i Novaka i Srba, lakše će nas u budućnosti razumjeti o ćemu pričamo.

VI
Vivian
23:36 14.01.2022.

Ministre, rjesavaj tu dok ti ne proglase SAO Viktoria.

IL
ilustrator
23:45 14.01.2022.

jedna trula jabuka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije