Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IRONMAN DISTANCA

Andrej Vištica osmi u Njemačkoj

Andrej Vištica
Foto: Vecernji.hr
14.07.2015.
u 10:55

Pobjedu je odnio Nijemac Nils Frommhold. Za 3,8 kilometara plivanja, 180 km bicikla i 42,2 km trčanja trebalo mu je 7:51 h što je sedmo najbrže vrijeme na ovoj distanci

U nedjelju se u Rothu u Njemačkoj održala najveća utrka na ironman distanci u Europi, a po prestižu druga iza ironmana na Havajima. Utrka je ograničena na 3500 natjecatelja u pojedinačnoj konkurenciji te dodatnih 2000 u štafetama, a lani se rasprodala u manje od minutu od otvaranja prijava što dovoljno govori o statusu kojeg uživa među natjecateljima. Procjenjuje se da je ove godine uživo utrku pratilo 260.000 gledatelja.

Pobjedu je odnio Nijemac Nils Frommhold. Za 3,8 kilometara plivanja, 180 km bicikla i 42,2 km trčanja trebalo mu je 7:51 h što je sedmo najbrže vrijeme na ovoj distanci. Početak utrke izgledao je kao repriza lanjske. Nakon što je izašao iz vode u prvoj grupi, Frommhold je skupa s Amerikancem Starykowiczem napao na biciklu te je sa  4:09 h koliko mu je trebalo za 180 km, do trčanja stvorio 11 minuta prednosti pred najbližim pratiteljima.

Na trčanju je Timo Bracht pomalo smanjivao prednost, ali za razliku od prošle godine, ovaj put nije uspio uloviti mlađeg Nijemca te se morao zadovoljiti drugim mjestom u vremenu 7:56 h. Australac David Dellow je završio na 3. mjestu u vremenu 7:59 h.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Yvonne van Vlerken ispred Australke Carrie Lester te domaće natjecateljice Anje Beranek.

Hrvatski natjecatelj Andrej Vištica utrku je završio na 8. poziciji, a nakon utrke izjavio je:

– Osmo mjesto nije loše, ali očekivanja su bila malo veća. Mislim da mogu još dosta bolje, ali na ovako dugim utrkama rijetko kad sve ide po planu. Ovaj put sam se od starta osjećao dosta loše. Nisam mogao unijeti dovoljno kalorija za vrijeme bicikla što je došlo na naplatu u zadnjih 50 km bicikla te na trčanju. Zbog toga mi je ovo bila jedna od najtežih utrka koje sam ikad odradio i sretan sam što sam došao do cilja jer sam zadnja 4 sata utrke bio bez energije, borio se s grčevima i razmišljao o odustajanju.

>> Triatlonac Andrej Vištica drugi u Austriji

Komentara 1

KA
kajinx
14:28 15.07.2015.

Zar ne možete napisati nešto o Le Tour i našem Varaždincu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije