Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22. LISTOPAD Obilježen rođendan Dražena Petrovića

Amerikanci snimaju film o Draženu

drazenp-txt.jpg
import
22.10.2008.
u 22:08

“Naš mali” bio je u Šibeniku, Amadeus u Zagrebu, u Madridu su ga nazivali El Niño, a u Americi Petro – kaže jedna od 40 priča o košarkaškom Mozartu na novom mobilnom vodiču koji je na 44. obljetnici rođenja predstavljena u Muzeju Dražena Petrovića. Podno Cibonina tornja, na trgu koji danas nosi njegovo ime Zagrebački solisti su izveli jedan, naravno Mozartov, stavak u d-duru, gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša sjetili su se što je Zagrebu i hrvatskom sportu Dražen značio.

Ude ga tek upoznaje
Ono što najviše veseli njegovu majku Biserku i pokazuje kakav je Dražen trag ostavio, iznijela je voditeljica muzeja.

– Zadnju godinu muzej je posjetilo više od 18 tisuća ljudi. Među njima je najviše mladih, a mnogo je i stranih turista. Nije rijetkost da stranci u Zagreb dođu samo zbog obilaska muzeja – kaže voditeljica Aleksandra Vlatković.

Jedan od mlađih koji je jučer prvi put posjetio muzej, naš je srebrni olimpijski gimnastičar Filip Ude.

– Imao sam sedam godina kada je tragično poginuo i ne sjećam se njegovih igara. Sad gledam njegove poteze na Youtubeu i divim se – veli Ude.

Utjelovio nešto helensko
A da bi u cijelom svijetu bilo što dostupnije sjećanje na Dražena, pomoći će dokumentarac koji upravo snimaju Amerikanci u produkciji NBA lige.

– Tjedan dana smo snimali u Šibeniku i Zagrebu. Razgovarali s bratom Acom, Mirkom Novoselom, majkom Biserkom i Stojkom Vrankovićem, a sada nas čeka posao po cijeloj Americi – rekao nam je redatelj dokumentarca o Draženu Petroviću Steven Weintraub.

Akademik Nedjeljko Fabrio kazao je da bi Draženu bolje od svih osvojenih medalja pristajao lovorov vijenac jer je utjelovio nešto helensko u sebi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije