Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredni izbori

Mladi HDZ-ovac Budimir novi kutjevački gradonačelnik

hdz
Foto: HDZ
1/5
06.04.2014.
u 23:14

– Osjećam se fenomenalno, nije me bilo strah, svoju sam hrabrost dokazao. Od ponedjeljka u Kutjevu kreće novo vrijeme s novom snagom – kazao je odmah nakon pobjede 26-godišnji Budimir.

Josip Budimir (HDZ) novi je gradonačelnik Kutjeva. On je u drugom krugu pobijedio SDP-ova kandidata Ivicu Nikolića koji je u prvom krugu imao najviše glasova. Budimir, 26-godišnji sveučilišni prvostupnik ekonomije pobijedio je svoga protukandidata za 27 glasova, osvojivši 1504 glasa. Nakon ovih izbora HDZ u Požeško-slavonskoj županiji ima sve gradonačelnike iz svojih redova. Zamjenik gradonačelnika je Ivica Malnar, uspješni poljoprivrednik iz Bekteža.

– Osjećam se fenomenalno, kao nogometaš ovu bih pobjedu opisao kao da smo na poluvremenu gubili sa 2:0, a onda se dogovorili da ćemo dati više, biti jači i bolji i na kraju smo preokrenuli rezultat i pobijedili – kazao je odmah nakon pobjede Budimir zahvaljujući svima koji su ga podržali i glasovali za njega.

– Vjerovao sam da će dragi Bog dati da pobijedim u drugom krugu – istaknuo je Budimir koji se u politiku uključio tek prije mjesec i pol dana.

Foto: Dušan Mirković/ Pixsell

– Građani Kutjeva od mene mogu očekivati poštenje, iskrenost i rad te novo vrijeme s novom mladom snagom – kazao je Budimir u svojoj prvoj izjavi za Večernji list.

Najavio je da će o planovima razvoja Kutjeva moći više reći nakon što se utvrdi stanje u gradskom proračunu. – U obilasku naših mjesta utvrdili smo probleme koje ćemo pokušati jedan po jedan rješavati – objasnio je Budimir koji je kazao da će u Gradskom vijeću imati većinu, odnosno 10 od 15 vijećnika, što će im omogućiti stabilnost, ali očekuje da u Vijeću sve stranke surađuju na dobrobit građana. Najavio je da će trošenje novca iz proračuna biti realno i transparentno.

Za Gradsko vijeće prije dva tjedna na izborima najviše glasova dobila je koalicijska lista SDP/HSU kojoj je pripalo 5 vijećničkih mjesta, druga je lista HDZ-a sa 4 vijećnička mjesta, treći HDSSB-a koji ima 3 mjesta, a po jednog vijećnika imat će HSS, HSP i Nezavisna lista Željke Antunović. Već sada je sigurno da će HDZ sa svojim koalicijskim partnerima imati i većinu u Vijeću.

>>Nezavisni kandidat pomeo velike stranke

Komentara 44

Avatar puky
puky
22:26 06.04.2014.

... eto ljudi moji tako se anketiraju gradjani i ovo je 100% sigurno ... strava ...

Avatar Robert28
Robert28
22:27 06.04.2014.

Bravo Josipe!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
22:54 06.04.2014.

Mlađi naraštaji dolaze,to svakako podržavam i ujedno čestitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije