Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredni izbori

Nezavisni kandidat pomeo velike stranke

Željko Lacković
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
25.03.2014.
u 15:15

Ponovno izabrani gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković ostvario je jednu od najuvjerljivijih izbornih pobjeda.

Čak i površni promatrač političkih zbivanja u Hrvatskoj zna da su SDP i HDZ najjače stranke u Hrvatskoj. No, rezultati izvanrednih nedjeljnih lokalnih izbora u tri grada i tri općine pokazali su da u nekim dijelovima Hrvatske postoje sasvim drukčiji odnosi političkih snaga. HDZ i SDP pokupili su tek mrvice s izbornog pladnja, dok su glavnu riječ vodili neki drugi igrači.

Tako je na izborima za gradonačelnika Đurđevca već u prvom krugu premoćno pobijedio nezavisni kandidat Željko Lacković, dok je njegova lista dobilo gotovo 50 posto glasova. HDZ i SDP su kažnjeni zato što nisu pomogli popularnom Lackoviću da izglasa proračun za 2014. To je jedna od najuvjerljivijih pobjeda koju je postigao neki nezavisni kandidat.

Na izborima u Glini opet je izgubila velika stranka

Na izborima u Glini opet je izgubila velika stranka. Pobijedio je stari gradonačelnik HSLS-ovac Milan Bakšić koji je dobio stotinjak glasova više od jedinog protukandidata Ive Žinića iz HDZ-a. I u Glini su raspisani izbori zato što se gradonačelnik Bakšić i HDZ nisu mogli dogovoriti o proračunu.

HDZ i SDP puno su bolje prošli u Kutjevu. Najviše glasova i plasman u drugi krug osvojili su Ivica Nikolić, kandidat koalicije SDP-HSU i Josip Budimir, kandidat HDZ-a. Stoga ćemo tek za dva tjedna znati tko će biti gradonačelnik vinarske meke.

Zato nema nikakvih dvojbi što se dogodilo u općini Zadvarje koja se nalazi u Dalmatinskoj zagori. Nezavisni kandidat Ivan Krželj pomeo je konkurenciju na izborima za načelnika i za općinsko vijeće. Jedina prava pobjeda velike stranke dogodila se u općini Čavle pokraj Rijeke. Za načelnika je ponovno izabran Željko Lambaša (SDP), a većinu u vijeću osvojila je koalicija stranaka SDP-HNS-HSS-ARS-HSU. Zanimljivo je da je Željko Lambaša već pet puta biran za načelnika općine. HDZ i SDP će se za dva tjedna boriti i za mjesto načelnika općine Tuhelj.

>>'Desnica će se
 baviti ustašama i partizanima, a mi poduzetništvom'

Komentara 3

KA
kafka
15:37 25.03.2014.

Izgleda da su građani su pokazali da im je dosta muljatora uvučenih u raznorazne stranke.

DU
Deleted user
16:07 25.03.2014.

Ljudi shvatimo jednom da treba glasati za a ne protiv ! Programa naravno !

VA
vashavisost.
15:40 25.03.2014.

Cekamo reakciju HDZea da proglasi pobjedu. :):) zes105 što se to dešava?? Daj nam malo pojasni ove rezultate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije