Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapinske Toplice

Oprema iz Rusije je već na brodu, stižu i piloti helikoptera

Heli
Ivana Ivanović/PIXSELL
23.05.2013.
u 16:00

Centar za obuku bit će međunarodnog karaktera, pa će osim ruskih te pilota iz europskih zemalja ovdje moći dolaziti i učiti piloti iz Hrvatske

Uz veliko gradilište na bazenima u Krapinskim Toplicama u toj se općini otvorilo još jedno. Radi se o stranom ulaganju ruskih investitora koji su ušli u posao s turizmom u Krapinskim Toplicama. U neposrednoj blizini POS-ove stambene zgrade počeli su pripremi radovi na izgradnji simulacijskog centra za obuku pilota helikoptera. Investitor je Heli centar Toplice, odnosno ruski poduzetnici, a ugovor je sklopljen s Nexe gradnjom u vrijednosti od 22 milijuna kuna. - Nexe gradnja se obvezala da osim na izvođenje građevinskih, obrtničkih i instalaterskih radova na izgradnji simulacijskog centra uredi prilazne ceste i okoliš. Rok izgradnje je pet mjeseci - rekao nam je Zdravko Arbanas iz Heli centra Toplice.

 Maketa helikoptera

 Radovi će se odvijati na građevinskoj površini od 8.200 metara kvadratnih, dok će površina objekta iznositi 2.600 metara kvadratnih. - U početku je postojala bojazan obližnjih stanara, koji su mislili da će tik do njihove zgrade slijetati helikopteri, no činjenica je da nikakvog slijetanja neće biti, već se radi o simulacijskim vježbama pilota unutar centra. Možda će biti postavljena tek maketa helikoptera. - Tražili smo da centar bude udaljen od naše zgrade 15 metara, što su investitori ispoštovali - rekli su nam stanari.

Parcele su otkupljene od privatnih vlasnika i na izgled ne bi trebalo biti problema, a ukoliko bude i novog zapošljavanja, Rusi su u Toplice dobrodošli - komentiraju Topličani.

 Posao za domaće

 

Da će biti posla za domaće ljude potvrdio nam je i načelnik Krapinskih Toplica Vladimir Huzak. Ovdje bi posao trebalo dobiti petnaestak ljudi, a radovi na izgradnji centra započet će čim građevna dozvola postane pravovaljana. Sa obližnjim stanarima ponovo je održan sastanak pa u Heli centru Toplice očekuju da se neće biti žalbe s te strane. - Općina će za potrebe radova ustupiti pristupne općinske putove, a s obzirom da se oprema iz Rusije već nalazi na brodu sve bi trebalo završiti do kraja ove godine. U prilog ide i blizina zagorskog aerodoma u Zaboku. Centar za obuku pilota biti će međunarodnog karaktera, pa će u njemu moći učiti i hrvatski piloti - zaključio je Arbanas.     

Komentara 1

DU
Deleted user
01:46 06.03.2015.

Ja sam mislio da je Rusia pod embargom I da se to bi trebalo postivati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije