Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krapina

Krapinski “kaj” pozdravit će 400 mališana u narodnim nošnjama

Festival
Foto: Ivančica Jurčević/VLM
1/3
29.08.2012.
u 15:50

Dječji festival “Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu”, popularni Mali kaj, po prvi put donosi novoskladane kajkavske popevke

Krapina je spremna za početak jedne od najvećih kulturnih manifestacija, Tjedan kajkavske kulture i 47. festival kajkavskih popevki. Tjedan početkom rujna obilovat će događanjima, najavljeno je na konferenciji za novinare koja je održana u dvorištu krapinske Galerije.

 Povijesne postrojbe

– Kao i prošle godine na središnjem trgu dizanjem festivalske zastave počinje manifestacija, a početak će uveličati i smotra povijesnih postrojbi – najavio je Josip Horvat, gradonačelnik i domaćin. Uvertira u festivalski tjedan, kao i prijašnjih godina, bit će vesela povorka najmlađih. Oko 400 mališana u narodnim nošnjama u nedjelju od 16 sati u priredbi “Pozdrav kaju” pokazat će svu raskoš zagorske narodne nošnje. Za dječji korzo i događanja na pozornicama u gradu zadužena je Turistička zajednica. Ove godine Zagorski gospodarski zbor slavi 20 rođendan, bit će prodajnog karaktera, a brojni izlagači, posebice obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ponudit će izvrsne gastronomske delicije.
 I ove godine četvrtak u festivalskom tjednu posvećen je najmlađim kajkavcima. Uz brojne radionice i igraonice, 27. dječji festival „Kaj u riječi, pjesmi, slici i plesu“, po prvi put donosi novoskladane kajkavske popevke. Ovo je novost za koju organizatori i voditelji očekuju da će imati nastavak.

 Festivalske večeri

Kruna tjedna dvije su festivalske večeri. U petak će se na festivalskoj pozornici izvesti ponajbolje uspješnice s proteklih festivala, a subota donosi 21 novu popevku, koje su, kako je rekao umjetnički ravnatelj festivala Siniša Leopold, spoj tradicije s novim glazbenim trendovima.      

Zabava u gradu

Što se pak tiče ostatka zabavnog programa u gradu tijekom tjedna, u četvrtak će u šatoru kod Osnovne škole Ljudevita Gaja nastupiti Zoran Mišić, u petak će na Trgu Ljudevita Gaja biti održan zabavno-glazbeni program Domače popevke i tanci, a u subotu Večer evergreena i mjuzikla s Renatom Sabljak, Ervinom Baučićem, Adalbertom Turnerom - Jucijem, Tvrtkom Stipićem i Danijelom Pintarić. U nedjelju će pak u 19 sati u Glazbenom paviljonu u Parku Matice hrvatske koncert povodom svog rođendana održati krapinski bend Trnje.

Obol festivalu

Velik obol ovogodišnjem Tjednu kajkavske kulture ove će godine dati i kafić Barrock, u kojem će u četvrtak biti održana promocija zbirke pjesama "Čuvam jen spomenek" autora Miljenka Hršaka, uz nastup Ronalda Brausa i Trnja i koncert Marija Kovača i D'Elvis benda. U petak će se u Barrocku plesati salsa, nakon čega će koncert održati slovenski Funk express band, a u subotu će "Krapina svirati za Krapinu", nakon čega slijedi koncert Crnog ribara.

Komentara 1

KR
krapinek
09:54 30.08.2012.

već 20 godina isti festival. nezanimljivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije