Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKAZALA SVE PROJEKTE

Zvijezdi Oscarom nagrađenog filma dijagnosticirana teška bolest: 'Napravit ćemo sve što možemo kako bismo pomogli'

Foto: Profimedia
1/4
18.12.2021.
u 16:50

Karcinom je Park So-Dam dijagnosticiran tokom redovne zdravstvene kontrole i podvrgnuta je operaciji, objavila je njena agencija ArtistCompany u priopćenju poslanom CNN-u

Korejska glumica i zvijezda Oscarom nagrađenog filma "Parazit"  Park So-Dam (30) otkrila je da su joj liječnici dijagnosticirali papilarni karcinom štitnjače.

Karcinom je godišnjoj glumici dijagnosticiran tokom redovne zdravstvene kontrole i podvrgnuta je operaciji, objavila je njena agencija ArtistCompany u priopćenju poslanom CNN-u. 

- Tvrtka svima želi zahvaliti na podršci za glumicu Park So-Dam u ovim teškim vremenima. Napravit ćemo sve od sebe kako bismo joj pomogli, a ona će se sada fokusirati na oporavak od strašne bolesti - stoji u službenom priopćenju. 

Park So-Dam inače je trebala ovih dana krenuti na promotivnu turneju svog novog filma "Special Delivery", no sve je otkazala zbog oporavka poslije operacije.

Papilarni karcinom štitnjače najčešći je tip raka štitnjače, prema Nacionalnoj zdravstvenoj službi Ujedinjenog Kraljevstva (NHS). Obično pogađa ljude mlađe od 40 godina, posebno žene, te se najčešće lakše liječi od drugih vrsta raka štitnjače, navodi NHS.

Park se pojavila u brojnim južnokorejskim filmovima i TV serijama, uključujući "The Priests" (2015.) i "The Silenced" (2015.), no njezina je izvedba došla u globalnom hitu "Parazit" iz 2019. godine. Film koji je režirao Bong Joon Ho, postao je i prvi film koji nije na engleskom jeziku i prvi južnokorejski film koji je osvojio najbolji film na dodjeli Oscara u veljači 2020.

Park glumi Kim Ki Jung, mladu ženu iz siromašne obitelji koja se pretvara da je umjetnička terapeutkinja kako bi dobila posao podučavanja djece bogate obitelji.

VIDEO: Božidar koji je napravio bijesnu scenu u 'Večeri za 5' pojavit će se u novom showu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije