Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Zelene kuhače su u zraku, ali kandidate čeka težak zadatak prije ulaska u top 10!

Unatoč malim kritikama, Aki i Ivana dobili su tri „da“, a prolazak dalje zaslužio je i glazbenik Mahir Kapetanović.
10. veljače 2021. u 23:11 0 komentara 247 prikaza
Foto: RTL
Pogledajte galeriju 1/10

U srijedu navečer u showu 'Tri, dva, jedan – kuhaj!' žiri je zaista bio široke ruke pa tri zelene kuhače nisu bile rijetkost. Prolazak dalje zaslužio je glazbenik Mahir Kapetanović, kao i povratnik u emisiju Branko Galenić – Žuti. Na početku treće epizode RTL-ova kulinarskog showa, voditelj Domagoj Jakopović Ribafish pojasnio je u kojoj fazi natjecanja se trenutno kandidati nalaze.

„Danas je zadnji dan prve faze audicija na neviđeno. Svi kandidati koji su dobili najmanje dvije zelene kvačice sutra moraju proći mentorsku selekciju na temelju koje će žiri donijeti konačnu odluku o tome tko ide dalje u 'top 10' parova“, pojasnio je Ribafish pa poželio sreću svim kandidatima koji su u 60 minuta pokušali napraviti jelo po guštu iskusnih nepca.

Pred Željku Klemenčić, Ivana Pažanina i Tomislava Špičeka prvi je stao Branko Galenić, poznatiji kao – Žuti, zajedno s kćeri Karlom. Naime, Žuti je već ranije sudjelovao u šestoj sezoni ove emisije pa ga je Špiček odmah prepoznao, iako žiri nije mogao odmah prepoznati o kojem se jelu točno radi i što im je to Žuti servirao.

 | Autor : Nova TV Foto: Nova TV

„Ne mogu otkriti koja je to riba, mislim da nije oslić nego da je smuđ. Izgleda lijepo, ali riba nije dosta začinjena, tijesto malo kruhasto, a povrće prejako obrađeno“, komentirao je Špiček, a bez obzira na male zamjerke Žuti i Karla su dobili tri zelene kuhače i prošli dalje u natjecanje. Idući sretnik kojem je žiri podignuo tri zelene kuhače bio je mladi hrvatski kantautor Mahir Kapetanović, koji im je ponudio oradu s palentom i umakom od kapara.

„Ja bih volio da je riba malo jače zapečena i da je umak manje zgusnut, ali dobro je“, kazao je Pažanin, a glazbenik je dobio jednoglasni prolaz dalje. Instruktorica plesa i fitnesa Danijela Nevajda stručnom je kulinarskom sudu servirala losos s pireom od graška, no promaknula joj je jedna važna sitnica – nije očistila ljuskice s ribe. Unatoč tome, uspjela je dobiti dvije zelene kuhače.

„Jelo lijepo izgleda, ali niste očistili ribu i neću vam zaboraviti ove ljuskice“, upozorio ju je splitski chef.

Nadalje, veseli i nasmijani prijatelji Ivana i Asmir odlučili su se za rižoto s kozicama i tikvicama koji je izazvao puno polemike među članovima žirija.

„Moja Paula kad kuha ovako nešto, u jednoj ruci drži knjigu, a s drugom kuha rižoto“, kazao je Špiček pritom misleći da je jelo bilo prejednostavno, no na kraju ih je pohvalio pa izjavio da je tanjur lijep, decentan i bez previše prigovora. Unatoč malim kritikama, Aki i Ivana dobili su tri „da“! Posljednji par koji je uspio izboriti prolaz tu večer bile su prijateljice Helga i Emilija iz Rijeke koje su žiriju pripremile čušpajz od mahuna i domaće polpete s lepinjom.

 | Autor : Nova TV Foto: Nova TV

„Meni u vašem jelu fali malo moćnosti, malo duše…“ prigovorio je Špiček, a djevojke su svejedno izborile prolaz te tako dobile priliku za popravak.

Sutra je pred kandidatima novi izazov – mentorska selekcija u kojoj će mentori Željka Klemenčić i Ivan Pažanin natjecateljima dati zadatak, a oni koji ga najbolje izvrše dobit će priliku za ulazak u 10 najboljih parova! Tko će imati najviše sreće u kuhanju – pogledajte u četvrtak u 20.45 sati na RTL-u!!

bojao se fotografija Prijatelj se oglasio nakon smrti 44-godišnjeg glumca: Sramio se ići na pregled zbog ljudi na Internetu Ella Dvornik Mame na Instagramu Danijelu Dvornik kritizirali zbog načina na koji jede njezina unuka, a na ovu temu javila se i Ella ne štedi Marko Grubnić pozirao u unisex gumenim čizmama od 7.500 kn

 

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.