Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okreće novu stranicu

Žanamari Lalić: Zbog prave ljubavi postala bih čak i poljoprivrednica

žanamari lalić
Foto: viktor drago i goran matijašec
1/3
26.11.2010.
u 10:43

Uz ljubav svog života mogla bih živjeti i na Marsu. Uvijek ću vjerovati u ljubav i njezinu snagu. Kad voliš, svijet je lijep i sve ti čini zadovoljstvo, pa čak i zemljoradnja

Na kapaljku Žanamari Lalić svojim obožavateljima otkriva melodije i stihove svoga novog albuma čiji izlazak planira u proljeće iduće godine. Dio tog zvuka, za koji nam je tek otkrila da će biti alternativni rock, moći ćemo osluhnuti sutra u zagrebačkom kafiću Buldog, gdje će promovirati singl “Napola” čije stihove sama potpisuje.

– Ovu sam pjesmu napisala kad sam proživjela jedan snažan strastveni trenutak nečeg što ja zovem ljubav i napravila sam to bez cenzure. Već sam dovoljno odrasla te smatram da točno takvu sebe moram dati i na idućem albumu, na kojem će biti dosta autorskog materijala. U lipnju sam imala plodno razdoblje pa sam istresla pet, šest pjesama bez problema. Očekujte od mene beskompromisan alternativni rock – kaže 29-godišnja pjevačica kojoj je proteklih godina bilo teško uvjeriti autore da joj rock najbolje pristaje.

Stihovi koji se kriju iz naslova pjesme Žanamari ne želi otkriti do sutra, a na pitanje stvari li u životu obavlja polovično ili je pedantna kao i većina horoskopskih Djevica, odgovara:

– Nedavno sam na internetu pročitala jako smiješan “zlobni” horoskop. Umirala sam od smijeha kad sam pročitala za Djevice da su opsesivno-kompulzivni neurotici koji se stresa oslobađaju čisteći stan, slažući robu i kineski porculan te da su prezahtjevne cjepidlake kojima ni previše nije dovoljno. Zašto sam se smijala? Jer mi je spremanje i čišćenje uvijek bio najbolji lijek za stres, samo to nikad nisam smatrala sindromom – priznaje Tučepljanka koja se na domaćoj glazbenoj sceni pojavila nakon pobjede u prvoj sezoni reality showa “Hrvatski Idol”. Ne žali što se prijavila u glazbeni show i na to razdoblje života gleda kao na etapu učenja i odrastanja.

– Ne smatram da sam se puno promijenila od “Hrvatskog Idola”, samo sam se napokon otvorila, malo očvrsnula i postala sigurnija u svoje odluke. U glazbenom biznisu vlada vječna borba između umjetnika i “showbizzera”, u koje spadaju i menadžeri koji te stalno pokušavaju upakirati u proizvod koji će najbolje prodati, a zbog jednog takvog sam dobila i gastritis. Izgubila sam puno vremena dok sam takve komercijaliste odgurnula od sebe – objašnjava Žanamari zadovoljno dodajući kako je u producentima novog albuma Dejanu Oreškoviću i Igoru Ivanoviću te svom bendu Syndrome i agentici Kori Dilić pronašla ljude koji je prihvaćaju onakvom kakva jest. Uz nabrojenu ekipu, dvije osobe njezini su najveći obožavatelji, a talent u Žanamari prepoznali su dok je bila klinka.

– Nisam nikad baš bila šutljivo i tiho dijete, pa je moja ljubav prema glazbi i pjevanju bila očita od trenutka kad sam progovorila. Tako da su me otkrili oni koji su me i stvorili, a to su moji roditelji. Uvijek su imali razumijevanja za moje ideje i želje i omogućili mi da razvijam svoj talent i različitost. Dobro znaju da imaju neobično dijete, koje živi noću, spava danju, koje se hrani glazbom i emocijama i koje je odabralo okrutniju branšu, ali bez obzira na sve imaju bezuvjetno povjerenje u mene i moju snagu – s posebnom nježnosti o svojim roditeljima govori njihova jedinica.

Iduće godine očekuje je proslava okrugle, tridesete rođendanske brojke kojom se previše ne opterećuje. Kaže kako se sad osjeća najbolje i čini joj se kao da se probudila iz zimskog sna i otrgnula stereotipima i predrasudama, a kada naleti na ogovaranja i zlobu, sjeti se mamina savjeta.

– Mama mi je jednom rekla: “Zlato, sve negativne stvari, sve što te muči, predrasude, ogovaranja, ljudsku zavist, zloću… samo otresi s krila i poleti!” I toga se uvijek držim – kaže Žanamari. Zbog gena, ali i redovitog odlaska u teretanu njezine fotografije ne treba digitalno uljepšavati, a test inteligencije u Mensi pokazao je da pjevačica nije samo lijepa. U kuhinji se snalazi odlično jer od 17. godine živi sama. Pitamo se ima li ona uopće mana!

– Imam, naravno, i to me čini čovjekom. Ponekad se teško fokusiram na uobičajene stvari poput administrativnih obveza, plaćanja računa osiguranja i sličnog ili bitnih zbivanja u državi. Zabrinjavajuće je to koliko me takvo što ne zanima. Zanimaju me jedino problemi na koje mogu utjecati, primjerice, sudjelovanje u nekim humanitarnim akcijama ili u akcijama borbe protiv bilo koje vrste nasilja te ekološkog osvješćivanja – objašnjava pjevačica. Upravo je ekološki problem, onečišćenje Meksičkog zaljeva, sredinom ove godine u reklami za jedan automobil Žanamari pretvorio u crnu panteru.

– Bio je oslobađajući osjećaj pozirati potpuno premazan crnom bojom. Iako sam pozirala gotovo potpuno gola, osjećala sam se odjevena u neku drugu ulogu. Inače se u slobodno vrijeme rijetko sunčam, pa isto tako izbjegavam toples. Samo su jedne grudi i treba ih čuvati od kancerogenih sunčevih zraka kako hladovinom tako i gornjim dijelom – poručuje dama koja nakon dvije i pol godine provedene u ljubavi s gitaristom svog benda, Petrom Vidakovićem, opet solira. Kad se ljubav pojavi i bude ona prava, Žanamari je za nju spremna napraviti sve, pa i napustiti gradsku vrevu i karijeru.

– Mogu se zamisliti u svojoj kući na moru, gdje sam odrasla, ali uz ljubav svog života mogla bih živjeti i na Marsu. Uvijek ću vjerovati u ljubav i njezinu snagu. Kad voliš, svijet je lijep i sve ti čini zadovoljstvo, pa čak i zemljoradnja – sanjarski priča pjevačica. O tome hoće li pronaći muškarca s kojim će otići do oltara i imati djecu još ne razbija glavu jer joj taj papir nije toliko važan u životu.

– Jedini razlog zašto me pomalo privlači ideja vjenčanja jest prilika da odjenem najglamurozniju crnu haljinu, a idealan pir bio bi kad bi na njemu svirali Alice in Chains – priznaje pjevačica čije slobodno vrijeme je kreativni kaos i ništa u životu osim termina nastupa ne planira. Na tom rasporedu često se nalaze gaže s Matijom Dedićem. S njegovim electric bendom nastupa već dvije godine, a svoju izvedbu, koja naginje rocku, i njegov jazz vidi kao savršenu fuziju i odmak od Žanamari na koju smo se naviknuli.

 

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
09:32 29.11.2010.

Već je dobila ponude par tisuća zainteresiranih poljoprivrednika.Eto što znači dobar marketing !

D2
Dubravko_23
11:08 26.11.2010.

Očito cura ima visoko mišljenje o onima koji svoj kruh zarađuju proizvodnjom hrane.

IG
igor10zg
13:17 26.11.2010.

Nije to Žana samo \"papir\" kako ti kažeš, to je SAKRAMENT BRAKA za kršćane a za vas ateiste ionako je svejedno da li imate \"papir\" s općine ili živite na divlje. P.S.Kako je bilo s Đorđom Novkovićem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije