Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi mogao?

Zamjerke u krevetu: Djevojka preminulog glazbenika nije mogla tolerirati ovu stvar

Foto: Youtube Screenshot
1/4
01.10.2019.
u 08:00

Freddie Mercury i Mary Austin bili su poseban par, a njihova romantična veza koja je završila 1976. obilježena je mnogim anegdotama.

Ljubavni život Freddieja Mercuryja obilježili su muškarci i jedna žena - Mary Austin. Iako su sredinom 70-ih prekinuli romantičnu vezu, ostali su bliski i uvijek ju je oslovljavao kao ljubav svog života. Jedan od razloga zašto ju je pjevač legendarnog Queena toliko volio jest činjenica da ga je prihvaćala baš onakvog kakav jest, međutim jednu stvar Mary ipak nije tolerirala u Freddijevom ponašanju.

Često bi komentirao njihov seksualni život, a u jednom intervjuu izlanuo se o onome što mu je Mary zamjerala.

- Jedne noći, dok smo Mary i ja živjeli skupa, probudio sam se i pjesma u glavi jednostavno nije nestala. Morao sam sjesti i napisati ju. Ustao sam se i dovukao piano pored kreveta - započeo je Freddie u jednom intervjuu i nastavio: "To nije dugo potrajalo - ona nije to trpila, a ne mogu reći ni da sam iznenađen!"

Foto: Youtube Screenshot

Za njega je, kako kaže, inspiracija dolazila od svugdje.

- Udari me kad to najmanje očekujem i ostavlja pustoš u mom seksualnom životu. Mogu dobiti inspiraciju u kadi - rekao je tada za britanske medije, a mnoštvo intervjua i članaka objavljeno je u novoj knjizi o Freddieju "Freddie Mercury: A Life, In His Own Words" autora  Grega Brooksa i Simona Luptona. 

U njoj jasno stoji kako je Freddie doživljavao svoje pjesme. 

- Mnoge pjesme koje sam napisao su ljubavne balade i sve što ima veze s tugom, mučenjem i boli, a istovremeno je sve nekako ironično i neozbiljno - rekao je pjevač jednom prilikom.

Podsjetimo, Freddie je preminuo u 51. godini u svom domu  u otmjenoj četvrti u Kensingtonu, a kao uzrok smrti navedena teška upala pluća uzrokovana AIDS-om, a da ima AIDS glazbenik je otkrio četiri godine  prije smrti, a s obožavateljima je tu informaciju podijelio dan prije nego je umro.

Uz Freddieja je tada bila Mary, žena u koju se zaljubio  početkom 70-ih i s kojom je pet godina bio u vezi. Ljubav im je pukla kad se Freddie zaljubio u jednog glazbenog producenta, ali s Mary je i dalje ostao u prijateljskom odnosu, a glazbenik je često ponavljao kako je upravo ona bila ljubav njegovog života. Pjevač je Mary ostavio svoj dom u zapadnom Londonu vrijedan 20 milijuna funti te joj je ostavio i devet milijuna funti na bankovnom računu, a od nje je zatražio  samo jednu stvar.

Zamolio je Mary da urnu s njegovim pepelom pohrani na mjesto koje će samo njoj biti poznato te da nikada i nikome ne smije otkriti gdje je njegov grob. 

Ključne riječi

Komentara 2

BE
Bela
09:09 01.10.2019.

"Dovukao je PIANO" do kreveta? možda ipak pianino ili glasovir... piano ne postoji u hrvatskom. postoji "pijano" a to je možda bilo stanje novinara/rke u kojem je pisan ovaj tekst. živjeli!

CR
crodux
09:55 01.10.2019.

u 51 godini preminuo, ja ne mogu vjerovati, gdje vi dolazite do podataka.umro je u 46 godini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije