Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK VELIKANA

VIDEO Hrvatska se uz pjesmu i suze oprašta od voljenog Balaševića

Foto: PIXSELL/Suzana Lepan Štefančić
1/33
20.02.2021.
u 21:56

Nizali su se redom hitovi koje su pjevali i stari i "neki novi klinci", bilo je i suza, smijeha i prepričavanja anegdota uz koje se vežu njegove skladbe. A gotovo svatko je imao po jednu

Gradovi diljem Hrvatske od jučer se opraštaju od Đorđa Balaševića čiji su svevremenski hitovi obilježili generacije. Okupljanja u Zagrebu i Puli bila su spontana, a danas im se na isti taj način pridružio i Split koji je glazbenom velikanu želio i na ovaj način još jednom zahvaliti za sve divne trenutke koje nam je podario.

Uz pjevušenje njegovih uspješnica, svijeće i lampione, Splićani su se okupili na Peristilu. Nizali su se redom hitovi koje su pjevali i stari i "neki novi klinci", bilo je i suza, smijeha i prepričavanja anegdota uz koje se vežu njegove skladbe. A gotovo svatko je imao po jednu.

Pamtit će Split vječno velikana koji je bitku za život izgubio u popodnevnim satima 19, veljače u Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Split nije jedini grad koji je danas odlučio odati počast jednom od najslavnijih glazbenika ove regije.

Osijek se oprašta od Balaševića, snimila: Suzana Lepan Štefančić

Građani Rijeke su paljenjem svijeća odali počast Balaševiću.

1/6

Zagreb se i dalje oprašta od Balaševića.

Brojni građani tijekom cijelog dana pale svijeće.

1/10

Građani Pule odali su počast slavnom glazbeniku. 

1/5

Brojni Zadrani oprostili su se od Đorđe Balaševića paljenjem svijeća ispred dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku.

1/8

Balašević je u kliniku stigao prije tri dana zbog upale pluća, a stanje mu se jučer naglo pogoršalo uslijed ranijih kroničnih zdravstvenih problema, ali i zbog zaraze koronavirusom.

Liječnici su skoro dva i pol sata pokušavali reanimirati Balaševića, no njihovi napori nažalost nisu urodili plodom. Balašević je ovaj svijet napustio samo tri mjeseca prije svog 68. rođendana. Prije nego što je prebačen na odjel intenzivne njege Balašević je, otkrio je izvor blizak obitelji, tražio da čuje svoju najveću ljubav, suprugu Oliveru s kojom je bio u braku  više od četiri desetljeća.

Posljednji ispraćaj velikog glazbenika Đorđa Balaševića bit će najvjerojatnije u ponedjeljak, neslužbeno saznaje Blic iz izvora bliskih kabinetu gradonačelnika. Balašević će biti pokopan u svom rodnom Novom Sadu, a posljednji ispraćaj trebao bi se održati vrlo brzo jer je obitelj, kako javljaju srpski mediji, odbila obdukciju. Na dan pogreba u Novom Sadu će biti proglašen i Dan žalosti.

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije