Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'CANARY BLACK'

U Zagrebu se snima hollywoodski blockbuster, uz bok Kate Beckinsale igra i naša mlada glumica

Zagreb: Predstavljanje filmskog projekta Canary Black u kavani Johann Franck
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/9
27.10.2022.
u 15:57

Zanimljivo je da u "Canary Blacku" više od 90 posto ekipe čine Hrvati, a četvrtu po važnosti ulogu igra riječka glumica Romina Tonković (28). Film režira Pierre Morel, najpoznatiji po hitu "Taken" s Liamom Neesonom, a Zagreb i MP produkciju odabrao je zbog njihovog rada na filmu "Hitman's Wife Bodyguard"

Zagreb se još jednom pokazao kao idealna kulisa za snimanje hollywoodskih blockbustera. Na čak 130 lokacija u metropoli snima se film "Canary Black" s Kate Beckinsale (49) u glavnoj ulozi. Engleska glumica najpoznatija je po ulogama u serijalu "Underworld", te filmovima "Avijatičar" i "Pearl Harbor". Zanimljivo je da u "Canary Blacku" više od 90 posto ekipe čine Hrvati, a četvrtu po važnosti ulogu igra riječka glumica Romina Tonković (28). Film režira Pierre Morel, najpoznatiji po hitu "Taken" s Liamom Neesonom, a Zagreb i MP produkciju odabrao je zbog njihovog rada na filmu "Hitman's Wife Bodyguard"

Foto: Press Association/PIXSELL

- Scenarij sam dobio u srpnju i odmah mi se svidjela ideja. Glavni producent filma Carsten Lorenz i ja dogovorili smo se da redatelj Morel dođe u Zagreb i pogleda lokacije. Pierru se Zagreb izuzetno dopao. Svidjelo mu se što je grad manji od Pariza ili Münchena, ali i način na koji je uređen promet, odnosno da se vozi u jednom smjeru. S obzirom da se radnja filma odvija u jednoj noći, iskoristili smo priliku da se snima noću na određenim lokacijama. Ono što je najbitnije, Zagreb će igrati samog sebe, istaknuo je na press konferenciji producent Igor Nola. 

U filmu će Kate Beckinsale utjeloviti agenticu CIA-e Avery Graves kojoj teroristi otmu supruga i ucijene ju da izda svoju zemlju.

- Kate već snima nekoliko dana u Zagrebu, i nisam je ni stigao pitati kakav joj je grad. Jako je zaposlena. Inače, scenarij je bio prvo napisan za Prag, a razmatrali smo i Beograd, München, Grčku... No, na kraju smo se odlučili za Zagreb i tu ćemo snimati 50 dana. Hvala vam što ste nas primili i pokazali se kao odličan domaćin, dodao je Carsten Lorenz.

Romina Tonković dobila je ulogu preko audicije, a kako nam je otkrila, igrat će bok uz bok s Kate Beckinsale.

- Treme uvijek ima, pogotovo kada se snima na takvim velikim projektima. No, trema je uvijek dobra. Glumim hakericu, u hodu učim znanja o tome, ali ne sumnjam da će sve dobro ispasti. Lik se zove Sorina, zamišljena je kao Rumunjka, ali može biti i Hrvatica, rekla je Romina koju znamo po ulogama u filmovima "F20" i "Ribanje i ribarsko prigovaranje". 

27.10.2022., Zagreb - Johann Franck kavana. Predstavljanje filma: Canary Black redatelja Pierre Morela s Kate Beckinsale u glavnoj ulozi. U Zagrebu je, u subotu 22. listopada, zapocelo snimanje akcijskog filma u britanskoj produkciji i trajat ce 50 snimajucih dana. Jedan je to od najvecih projekata koji se snima u Hrvatskoj posljednjih godina, a zasigurno najveci koji se ikad snimao u Zagrebu. Na konferenciji su govorili: producent filma Carsten Lorenz, te ostali: Igor Nola, Vanja Sremac, Romina Tonkovic (glumica koja ce glumiti u filmu), Tomislav Peleski, Mia Pecina Draskovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovo je dosad najkompliciraniji projekt za Grad Zagreb. Budući da će biti puno akcijskih scena, znat će se dogoditi i da će se za promet zatvarati cijele ulice.

- Nadamo se da će građani imati razumijevanja i podržati ovaj projekt. Ovo je jako korisno i za promociju grada. Svi znamo što "Game Of Thrones" znači za Dubrovnik, a "Winnetou" i dalje privlači jako puno turista na te lokacije snimanja. Ovo bi moglo biti ono što je "Nemoguća misija" napravila za Prag, tako da svi držimo fige da tako i bude, kazala je Mia Pećina Drašković iz Zagrebačkog filmskog ureda.

U snimanje filma uključen je veliki broj ljudi, a angažirano je čak 250 radnika i 1200 statista. 

- Kad dođete na set imate osjećaj da se snima hrvatski film, jer su većina ljudi Hrvati. Bitno je napomenuti i da dvije autorske pozicije imaju naše Nikolina Kostanjšek i Tatjana Tomšić koje su kostimografkinja i majstorica maske. Osim Romine ima i još 15 govornih uloga za naše glumce. To je zaista veliki doprinos za našu filmsku industriju, istaknula je direktorica filma Vanja Sremac.

- Nit vodilja za ovaj projekt je scenarij, a Zagreb se uklopio u ono što je pisano za Prag. Veliki dio radnje odvijat će se u centru, u Frankopanskoj, Ilici i Trgu bana Jelačića. Velika akcijska sekvenca snimat će se od 12. do 16. studenog i tu ćemo maksimalno probati izaći u susret građanima, jer će te četiri noći centar biti zatvoren. Imamo prekrasan grad kojeg želimo pokazati u najboljem svjetlu, rekao je lokacijski menadžer Tomislav Peleski.

VIDEO: Tko je supruga novog britanskog premijera? Njeno bogatstvo procjenjuje se na 500 mil. funti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije