Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Tara Thaller: 'Počašćena sam nominacijom za jednu od najpoznatijih nagrada u Hrvatskoj'

Foto: Josip Regović/Pixsell
1/6
13.03.2020.
u 07:00

Televizijska publika u Hrvatskoj ju poznaje i po ulogama u HRT-ovoj seriji "Čuvar dvorca" i RTL-ovoj "Pogrešan čovjek", no svi je zasigurno prepoznaju i po nastupima u HRT-ovom showu "Zvijezde pjevaju", u kojemu je čak i pobijedila sa svojim parom Dinom Jelusićem.

Mlada zagrebačka glumica Tara Thaller osvojila je publiku utjelovljenjem glavne uloge, vrlo buntovne i problematične tinejdžerice Blanke, u HBO-ovoj uspješnici "Uspjeh", čime je osvojila svoju prvu nominaciju za Večernjakovu ružu u kategoriji "Novo lice godine". Televizijska publika u Hrvatskoj ju poznaje i po ulogama u HRT-ovoj seriji "Čuvar dvorca" i RTL-ovoj "Pogrešan čovjek", no svi je zasigurno prepoznaju i po nastupima u HRT-ovom showu "Zvijezde pjevaju", u kojemu je čak i pobijedila sa svojim parom Dinom Jelusićem.

No, prošle je godine sve iznenadila svojim preseljenjem. Naime, talentirana glumica upisala je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu zbog kojih nije u mogućnosti prihvaćati uloge kao prije. Tara Thaller je prije nešto više od dvije godine pokušala upisati Dramsku akademiju u Zagrebu, no kako tada nije prošla, odlučila se već početi baviti glumačkim poslom. Tijekom boravka u Sarajevu na Sarajevo Film Festivalu družila se s ljudima koji su joj ishvalili sarajevsku Akademiju pa se odlučila riskirati i pokušati tamo upisati željeni studij glume. Uspijela je te se onamo seli na idućih nekoliko godina. Prije odlaska u Sarajevo rekla je kako neće imati puno vremena za žaliti za Zagrebom jer će imati naporan i užurban tempo, ali je priznala kako će joj biti teško što ostavlja u Zagrebu obitelj i petero braće i sestara.

1/8

Međutim, Tara se u Sarajevu odlično snašla te je vrlo brzo pronašla svoju ekipu i nove prijatelje, a jedno od tih prijateljstava se razvilo i u nešto više te je sada u sretnoj vezi. Tara je već 15 godina vegetarijanka, zbog čega ne čudi da za ulogu nikada ne bi pristala jesti meso, a jedina želja joj je nastupiti u mjuziklu.
 

1. Ovo vam je prva nominacija, i odmah Večernjakova ruža. Što vam znači ova nominacija u kategoriji za Novo lice godine?

Lijepo je znati da je netko prepoznao i cijeni vaš rad i počašćena sam jer je ovo jedna od najpoznatijih nagrada u Hrvatskoj.

2. Prošle ste godine upisali Akademiju dramskih umjetnosti u Sarajevu, znači li to da ste malo stagnirali s karijerom?

Na prvoj godini postoji zabrana rada, ali katedra izlazi u susret ukoliko se radi o kvalitetnim projektima za koje se smatra da studentu mogu biti od koristi. Tako da nisam sasvim ograničena, ali svakako nisam u mogućnosti prihvaćati poslove kao prije.

3. Kakav je život u Sarajevu, nedostaje li vam Zagreb?

U Sarajevu sam se dobro snašla, osjećam se prihvaćeno, ali većinu vremena provodim na akademiji tako da mi nije važno u kojem sam gradu. Nedostaje mi Zagreb najviše zbog obitelji s kojom sam veoma bliska.

4. HBO-ova serija vinula vas je među dobro poznata glumačka imena. Jeste li očekivali toliki uspjeh serije u Hrvatskoj?

Nisam zaista, ali još više od toga me iznenadio odjek u ostalim zemljama u kojima je serija prikazivana.

5. Za tu ulogu pristali ste se i razodjenuti. Kakve su bile reakcije obitelji, jeste li požalili?

Nisam požalila, a obitelj mi je bila podrška. Ne bih se tek tako skinula kada nema potrebe, ali nemam problema s tim jer ne mislim da se trebaju praviti razlike između dijelova tijela, a pogotovo da ih se sramimo.

1/6

6. Što nikada ne biste napravili za ulogu?

Ne bih jela meso i ugrožavala svoje zdravlje.

7. Što vam je najveći san u karijeri?

Ne zadajem si određene ciljeve u karijeri, idem korak po korak i dajem sve od sebe. Jedna od želja mi je da nastupam u mjuziklu.

8. Kako ste se odlučili na to da sudjelujete u showu 'Zvijezde pjevaju'?

Inače volite pjevati ili vam je to bilo svojevrsno suočavanje sa strahom? Oduvijek volim pjevati i pjevala sam u djevojačkom zboru Zvjezdice i završila sam osnovnu glazbenu školu, ali je izazov bio nastupati na televiziji uživo.

9. Jeste li i dalje u kontaktu s Dinom Jelusićem?

Jesmo, lijepo smo se našli i sprijateljili za vrijeme showa, čujemo se, ali oboje smo dosta zauzeti.

10. Dolazite li na svečanu dodjelu 20. ožujka i koga vodite sa sobom?

Dolazim, naravno i vodim sa sobom svojeg dečka Farisa Pinju.

Komentara 1

IL
ilijan1a
07:27 13.03.2020.

Kako te ljepotice kad ostare postanu sve ružne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije