Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Sjećate se Jagodinke iz 'Varljivog leta '68'? Živi u Beogradu, ima 64 godine i ovako izgleda sada

Dragana Varagić glumica je koja je utjelovila Jagodinku. Početkom 90-ih s obitelji se odselila u Kanadu, a sada u Beogradu radi kao profesorica na Akademiji umjetnosti.
02. veljače 2021. u 11:55 3 komentara 16602 prikaza
Foto: Youtube screenshot
Pogledajte galeriju 1/7

Scena iz filma "Varljivo leto '68" između Slavka Štimca, koji je glumio Petra, i Dragane Varagić koja je glumila fatalnu Jagodinku Simonović, postala je kultna scena i ovoj sada 64-godišnjoj glumici lik Jagodinke donio joj je slavu iako je do početka 90-ih glumila u brojnim serijama, filmovima i predstavama. Tada napušta Beograd i seli se u Kanadu gdje je nastavila glumačku karijeru te je magistrirala na University of Toronto i bila je profesor na dva sveučilišta u Kanadi. 

- U Kanadi sam radila kao glumica, ali sam poslije magisterija počela i režirati, producirati i predavati na fakultetu. Neke kazališne kritike koje sam dobila u Torontu, puno su bolje od kritika koje sam dobila u Beogradu. Ponosna sam na puno stvari koje sam ondje napravila. Samo četiri tjedna nakon dolaska u Kanadu dobila sam prvu ulogu - rekla je prije nekoliko godina u jednom intervjuu. Nakon dvadeset godina u Kanadi vratila se u Beograd, a sada je gostujući u jutranjem programu srpske Prve TV govorila i o svjedočanstvima svojih mlađih kolegica o seksualnom zlostavljanju koje su doživjele od profesora ili kolega.

- Nije me bilo ovdje 20 godina i nekako sam bila šokirana kad sam čula za to. Kad razgovaramo o mojim mlađim kolegicama Mileni i Ivi, govorim s mnogo poštovanja i divljenja prema tome što su napravile i njihovoj potrebi da time zaštite mnoge druge djevojke. To je herojski i meni je to vrlo potresno. Imaju moju podršku. U Kanadi su stvari uređene drugačije - kazala je Varagić koja zadnjih devet godina radi i kao profesorica na Akademiji umjetnosti u Beogradu. U sretnom je braku s karikaturistom Dušanom Petričevićem s kojim ima kćer. 

 | Autor : Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot

iznijela detalje Glumica podijelila mučna iskustva nakon veze s glazbenikom: Isprao mi je mozak i izmanipulirao me Ana Jelušić i Travis Black Nije znala spol Ana Jelušić rodila je sina i otkrila koje ime su ona i suprug dali dječaku Odličan rezultat Ella pokazala kako joj trbuh izgleda prije i poslije tretmana zamrzavanja sala

 

 

uživa sa Željanom
Farmerica Samanta progovorila o bolesti koju ima već 15 godina: 'Dugo mi je trebalo da je prihvatim'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti