Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRČALI NA TEREN

Protiv članova skupine Pussy Riot prekršajne prijave za upad na finale nogometnog prvenstva

Pussy riot
Foto: DPA /PIXSELL
1/7
16.07.2018.
u 17:14

Oni su optuženi na temelju propisa o spriječavanju nereda na stadionima te za zloporabu službenih odora u prosvjedu koji je skupina nazvala "Policajac ulazi u igru".

Članovima političkog punk banda Pussy Riot koji su u nedjelju upali na teren tijekom finalne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu između Hrvatske i Francuske sudit će se za počinjenje dva prekršaja, izvijestili su ruski mediji u ponedjeljak.

Oni su optuženi na temelju propisa o spriječavanju nereda na stadionima te za zloporabu službenih odora u prosvjedu koji je skupina nazvala "Policajac ulazi u igru".

Skupina je na svojoj Facebook stranici potvrdila da su njezini članovi optuženi za dva prekršaja te da mogu biti osuđeni na do 15 dana zatvora.

Članovi skupine su utrčali na teren stadiona Lužnjiki prosvjedujući protiv zatvaranja ukrajinskog filmskog redatelja Olega Sentsova, oštrog kritičara ruske aneksije Krima koji je optužen za planiranje terorističkih napada u regiji.

"Oslobodite sve političke zatvorenike. Oslobodite Olega Sentsova", poručili su Pussy Riot na Facebooku.

Sentsova  je ruski sud osudio na 20 godina zatvora godinu dana nakon aneksije.

Pussy riot
1/15
Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
19:50 16.07.2018.

Sotonisticke prostitutke-javno bicevanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije