Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREUZELI ODGOVORNOST

Poznato tko je odgovoran što je nakratko prekinuto finale SP-a

Francuska Hrvatska prekid
Foto: Reuters/Pixsell
1/15
15.07.2018.
u 18:28

Inače, poznati su otprije po izvođenju politički motiviranih protestnih performansa

Četiri osobe nakratko su ušle na teren u 53. minuti finalne utakmice između Francuske i Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali su ih ubrzo odveli redari.

Odgovornost za prekid preuzele su Pussy Riot. Riječ je o ruskoj feminističkoj, anarhističkoj, punk-rock grupi.

Za vrijeme drugog poluvremena tri osobe u bijelim majicama i crnim hlačama upale su na travnjak iz dijela iza francuskog gola, a četvrtu su u tome spriječili redari. Tri osobe pretrčale su 50 metara nakon čega su ih zaustavili redari i odveli s terena. Prekid je trajao 25 sekundi. Igra je nastavljena pri rezultatu 2-1. Nekoliko minuta poslije ruska skupina Pussy Riot na Twitteru i Facebooku objavila je da su njihovi članovi sudjelovali u tom incidentu. 

Pussy Riot navodi da su te osobe predstavljale "nebeske policajce koji nježno prate navijače na Mondialu i poštivanje pravila, za razliku od ruskih zemaljskih policajaca koji rastjeruju prosvjednike i svima čine nažao". 

Francuska Hrvatska prekid
1/15

Punk-rock skupina objašnjava da je željela privući pozornost na problem političkih zatvorenika u Rusiji i zahtijeva oslobođenje ukrajinskog filmaša Olega Sentsova (42), osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem.

Članovi skupine nisu zasad dostupni za komentar.

Moskovska policija, na koju se poziva ruska službena agencija Tass, objavila je da je privela tri djevojke i jednog mladića koji su upali na teren stadiona Lužnjiki. 

Reutersovi fotoreporteri dodaju da su članovi skupine Pussy Riot bili odjeveni u policijske odore.

>> Pogledajte kako se pratilo finale u Hrvatskoj 

 

Komentara 117

BR
brzzzy
19:20 15.07.2018.

Nevjerojatno do koje granice narod može biti zloban u komentarima... Pa ljudi dokle... ČESTITKE NA BRILJANTNOM REZULTATU , POŽRTVOVNOSTI I ŠPORTSKOM KARAKTERU HRVATSKOJ REPRENZETACIJI.... BRAVO VATRENI SA ENORMNIM KRITERIJIMA I MORALNIM VRIJEDNOSTIMA...

ME
Menjik
18:56 15.07.2018.

sada kada se krene sav ološ vecernjeg nasladjivati. ali drugo mjesto nam ne mozete uzeti. nek vas mrznja pojede.

IC
ico3
19:13 15.07.2018.

Bravo dečki dosli ste do finala, to je veliki uspjeh za malu Drzavu, velika hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije