Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPAŽEN NASTUP

Plesna skupina u showu izvela točku inspiriranu pokretom Black Lives Matter i podijelila gledatelje

Diversity
Foto: ITV/Screenshot
1/5
15.09.2020.
u 16:54

U točki Ashley u jednom trenutku legne, a njegov kolega glumi policajca koji je stavio koljeno na vrat Georgea Floyda. U jednom trenutku pojavljuju se i policajci sa štitovima, a narator izgovara "Black lives matter"

Britanska plesna skupina Diversity (Kulturna raznolikost) izazvala je brojne komentare TV gledatelja, nakon što su u subotu nastupili u showu "Britain's Got Talent".

Skupina koja je pobijedila 2009. godine izvela je točku inspiriranu pokretom Black Lives Matter, nakon koje je regulatorna agencija Ofcom dobila stotine primjedbi gledatelja koji su smatrali da se u zabavnom programu nije smjelo izražavati političke stavove. S druge strane, moćna poruka na neke je gledatelje, ali i profesionalce ostavila snažan pozitivan dojam. 

Vođa skupine Ashley Banjo inače je i privremeni sudac u showu, budući da mijenja Simona Cowella, koji se oporavlja od ozljede leđa.

U točki Ashley u jednom trenutku legne, a njegov kolega glumi policajca koji je stavio koljeno na vrat Georgea Floyda. U jednom trenutku pojavljuju se i policajci sa štitovima, a narator izgovara "Black lives matter". Na kraju točke pojavi se dječak koji pita: "Zašto se morao pojaviti virus da se ljudi ujedine?",  a odgovoreno mu je "Zato dječače jer se nekad moraš razboljeti da bi ozdravio". 

Foto: Twitter

- Previše je toga za kazati, no pustit ću da govori točka. Hvala vam na tisućama poruka ljubavi i podrške. A onim tisućama poruka mržnje također zahvaljujem. Podcrtali ste točno ono što se mora promijeniti. Šaljem vam svima ljubav, napisao je Banjo na društvenim mrežama. 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije