Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno progovorila

Hrvatska glumica o teškoj borbi: 'Narušio mi je zdravlje, mentalno i fizičko, sama sam sebe htjela uništiti'

Foto: Josip Regović
1/6
08.09.2020.
u 13:10

Petra je opisala kako joj je poremećaj promijenio život te ga prozvala tihim ubojicom.

Domaća glumica Petra Svrtan na Instagramu je podijelila emotivnu objavu o svojoj borbi s poremećajem u prehrani. Petra je opisala kako joj je poremećaj promijenio život te ga prozvala tihim ubojicom. 

"Poremećaj prehrane ima tisuću lica. Ponekad nam je jedina slamka spasa, jedini prijatelj kojem se možemo obratiti kad nam je teško, jedini kontrolni mehanizam koji razvijemo na površini kad je ono ispod površine premračno, pretjeskobno, prejezivo i on je jedini tu kad se izoliramo od svih i želimo samo zaklopiti oči, zaspati i nadati se da će nam on pomoći da sve bude u redu kad otvorimo oči", započela je Petra objavu i nastavila:

Foto: Instagram screenshot

"No, on je zapravo tihi ubojica. Ubojica duha, veselja, životne energije, on satire naš eros, čuva neku zamišljenu savršenu sliku o nama koju smo izgradili i uklesali u kamen da bi nas branila od života, a u ekstremnijim slučajevima može nas i doslovno ubiti. Polagano me uništavao, postali smo jedno, narušio mi je zdravlje, mentalno i fizičko, sama sam sebe htjela uništiti i nakon dugogodišnje borbe uspjela sam mu pobjeći. Uspjela sam ga odvojiti od svoje biti. Za to je potrebno puno hrabrosti, suočavanja s demonima, kopanja po vlastitom mraku, napornog i bolnog rada na sebi, no sve se isplatilo", napisala je glumica i poručila svima koji se bore s ovom bolesti da nisu sami.

"Želim posvetiti ovaj post svima oboljelima od poremećaja prehrane, onima koji znaju da ga imaju, samo još nisu ništa poduzeli, kao i onima koji još ne znaju. Želim da znate da niste sami. Želim se posvetiti borbi za sve vas i pružiti vam podršku, dati svojem Instagram profilu malo više smisla. Mentalno zdravlje je najvažnije, čuvajte se jer je ovo vrijeme još k tome posebno zaj***", zaključila je. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
14:03 08.09.2020.

Ne može tu roditelj ništa. To su mlade osobe, a ne bebe. Kad im se čini da ništa drugo ne mogu kontrolirati, prehranu mogu i na neki način postanu "kontrol frikovi" nad samima sobom. To im pomaže da se nosee sa svim ostalim "ništavnostima"...

BL
bluescreen
17:36 08.09.2020.

Tko?

CO
Content
15:16 10.09.2020.

Dijete rastavljenih roditelja...sve jasno (ne, nisu se tukli; ćaća ostavio staru ženu, našao mlađu). A glavno da se proklamira kak je razvod ok. Nije ok. Kao što "gej nije okej", kao što nije normalno/prirodno da dva pe**ra udomljavaju/posvajaju maloljetno dijete bez njegove privole, pored tisuće brakova sklopljenih između muškarca i žene..To će dijete, jednog dana, također, imati razne psihoze. Kome će on/a vikati "mama"? Kome? Ozbiljno pitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije