Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerani odlazak

2Cellosi se dirljivom objavom oprostili od čovjeka koji ih je stvorio: 'Počivaj u miru, brate'

Foto: Instagram
1/7
08.09.2020.
u 14:28

– Miro je bio s nama od samih početaka. Njegova strast, predanost, gracioznost i humor bili su u samom srcu 2Cellosa. Naše misli su s njegovom obitelji u ovo najteže vrijeme – poručili su, između ostalog, Stjepan Hauser i Luka Šulić.

Vijest o preranom odlasku Mire Vidovića zavila je u crno domaću glazbenu scenu. Od producenta najpoznatijih domaćih albuma i čovjeka koji je otkrio 2Cellos mnogi su se počeli opraštati još sinoć, a tužnu vijest jutros su obožavateljima obznanili i Stjepan Hauser te Luka Šulić poznatiji kao 2Cellos.

"S velikom tugom javljamo da je naš dragi prijatelj i kolega Miro Vidović jučer preminuo. Miro je bio s nama od samih početaka. Njegova strast, predanost, gracioznost i humor bili su u samom srcu 2Cellosa. Naše misli su s njegovom obitelji u ovo najteže vrijeme. Počivaj u miru, brate", napisali su violončelisti uz crno-bijelu fotografiju s producentom koju su objavili na službenom Instagramu.

Foto: Instagram screenshot

Miro Vidović, bio je jedan od naših najpoznatijih glazbenih producenta i vlasnik Morris studija, u kojem su snimali mnogi domaći, ali i svjetski glazbenici, a preminuo je nakon duge i teške bolesti. Vidović je Morris studio osnovao 1997. godine, i tamo snimio neke od kultnih domaćih albuma. Ukupno je osvojio devet Porina, između ostalih i za snimku Oliverovog albuma "Vridilo je" i produkciju Gibonnijeve "Tolerance". Osim toga, poznat je i kao menadžer 2Cellosa, koje je vodio od početka. Teško je i nabrojati s kim je sve surađivao ovaj rođeni Vukovarac.

U njegovu studiju snimali su se najpoznatiji albumi domaće hip-hop scene, ali i albumi Arsena Dedića, Gabi Novak, TBF, Nine Badrić, Massima, Severine, Darka Rundeka, Maksima Mrvice i mnogih drugih. Svi koji su s njim surađivali o pokojnom Vidoviću imaju samo riječi hvale, ističući njegove ljudske kvalitete.

"Jedna ljubav za brata Miru Vidovića. Hvala ti na predivnim godinama suradnje. R.I.P", oprostio se na društvenim mrežama Marin Ivanović Stoka.

S njim je usko surađivao i Darko Juranović D'Knock, član ET-ja i jedan od naših najboljih producenata. "Miro je uvijek bio jednostavan, skroman, prizemljen i jedan od onih koji nije volio hvalisanje, već je svojim radom i djelima pričao svoju priču.

Foto: Facebook/TS Auris

Miro je bio glazbenik, tonac, producent, aranžer, ako treba i psiholog, i ono što je najbitnije – PRIJATELJ. Bio je i bit će jedan od najvećih majstora u glazbi s kojima sam ikad radio. Njegovo glazbeno nasljeđe je ogromno i premalo je riječi za opisati iza koliko velikih pjesama, albuma i projekata Miro stoji. Bio je mnogima suradnik i mentor... bio je čovjek s vizijom. On je jedan od onih koji zaslužuje da mi glazbenici pričamo o njemu s najvećim poštovanjem. LAKA Laka ti zemlja prijatelju! R.I.P.", napisao je, između ostalog, D'Knock, a dirljive objave posvetili su mu i Vlatka Pokos te Baby Dooks.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije