Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TATA MU JE SVEĆENIK

Pjevač kršćanskog benda iznenadio priznanjem: 'Ne vjerujem u Boga'

JONATHAN STEINGARD
Foto: Instagram
1/5
27.05.2020.
u 19:38

Glavni vokal kršćanskog benda Hawk Nelson, Jonathan Steingard, iznenadio je pratitelje neobičnim priznanjem.

Nisam mislio da ću ovo ikad napisati. Bilo me je strah ovo objaviti, ali čini se da je došlo vrijeme da budem iskren. Nadam se da će ovo ohrabriti ljude koji se možda osjećaju isto kao ja, ali se to boje priznati. Želim biti otvoren -  započeo je Jonathan Steingard, vokal kršćanskog benda Hawk Nelson na Instagramu te dalje nastavio s priznanjem koje je mnoge fanove ostavilo u šoku:

"Nakon što sam odrastao u kršćanskom domu, kao dijete svećenika, i nakon što sam svirao i pjevao u kršćanskom bendu, priznajem da ne vjerujem u Boga", poručio je pjevač objasnivši da je do tog zaključka došao u razgovoru s prijateljima i osjetio da bi to trebao javno priznati.

JONATHAN STEINGARD
1/3

- Počeo sam sumnjati i shvatio sam da imam problem s kršćanskom zajednicom. Prije sam vjerovao u Boga jer su me tako odgojili. Odrastao sam u takvoj zajednici i jednostavno sam ta vjerovanja usvojio. Morao sam se prilagoditi - pokušao je opisati Steingard koji je inače odrastao u kršćankom domu gdje se često osjećao nelagodno jer bi njegova obitelj pratila kršćanske rituale, a molitva bi izgledala "kao neka čudna izvedba umjetnosti".

- Bilo je stvari koje jednostavno nisu imale smisla za mene", napisao je. "Ako je Bog dobar i svemoćan, zašto na svijetu postoji zlo? Zar on ne može učiniti ništa u vezi s tim? Je li odlučio da ne učini? Je li zlo na svijetu rezultat njegove želje da nam da slobodnu volju? Dobro, što je onda s gladi, bolestima i poplavama i svim patnjama koje ne uzrokuju ljudi i naša slobodna volja? - postavljao je pitanja pjevač priznavši da su se njegove sumnje pojačale nakon što je pročitao Bibliju te da zbog svog uvjerenja ne može nastaviti pjevati u Hawk Nelsonu.

Ovo su najtragičnije prometne nesreće u kojima su poginuli poznati

Ključne riječi

Komentara 2

RO
robertek
21:09 27.05.2020.

Slobodna volja. To ne znači da Bog ne postoji, nego samo da ne vjeruješ da postoji. I ta tajna će biti otkrivena nakon smrti, mnogi će se iznenaditi.

ST
stribor20
21:08 27.05.2020.

došao čovjek k' pameti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije