Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncertna eksplozija

Osim Lady Gage, i Heidi Klum će se brčkati na našem moru

lady gaga
Foto: Pixell
1/9
29.04.2010.
u 17:14

Deep Purple, britanski hard rock sastav koji je i u Guinessovu knjigu rekorda upisan kao najglasniji svjetski bend, zaprašit će u Domu sportova 5. lipnja.

Uz pojam eksplozije gotovo uvijek vežu se neugodne vijesti. No koncertna eksplozija koja se upravo događa u našoj zemlji ostavlja iza sebe samo pozitivne učinke razaranja često učmale svakodnevice i osjećaj sreće za sve one koji se vole gibati u gomili.

Seal u Zadru

Onaj klišej “upisati se na koncertnu kartu Europe” u ovom je trenutku primjeren jer Hrvatska je to doista i učinila. Najnovije ime na popisu zvijezda koje će zapjevati kod nas je Seal. Britanski pjevač i tekstopisac nigerijskog podrijetla nastupit će 14. srpnja u Zadru. A uz njegov dolazak, osim funk soul hitova poput pjesme “Crazy” koji će dobro prodrmati okupljene, veže se i zanimljiva činjenica da je njegova supruga poznati model Heidi Klum koja bi se mogla pojaviti s njim na našem moru.

No i prije vrućeg srpnja sezona stranih gostovanja počinje 14. svibnja u Zagrebu, kad će na platou iznad garaže Tuškanac nastupiti francuski dvojac Nouvelle Vague. A potom, već 16. svibnja, Metallica na zagrebačkom Hipodromu, prava poslastica za ljubitelje trash metala nastalog osamdesetih godina prošlog stoljeća. Pa ako i netko ne zna njihove hitove poput pjesama “Nothing Else Matters” ili “Enter Sandman”, vrijeme je da ih čuje uživo.

Deep Purple, britanski hard rock sastav koji je i u Guinessovu knjigu rekorda upisan kao najglasniji svjetski bend, zaprašit će u Domu sportova 5. lipnja. Ljubitelje nešto klasičnijih stvari razveselit će Paul Potts, tenor koji je iznikao iz britanske verzije showa “Supertalent”. Pjevat će 4. lipnja na zagrebačkoj Šalati, a dva dana kasnije i u Splitu u Spaladium Areni.

Dugoočekivani najveći kantautor 20. stoljeća Bob Dylan, dvije godine nakon gostovanja u Varaždinu, opet se vraća u Hrvatsku 7. lipnja koncertom na Šalati.

Spektakl za kraj godine

Belgijski glazbeni sastav Vaya Con Dios, koji je do sada prodao više od sedam milijuna albuma i tri milijuna singlica, opet gostuje u Hrvatskoj, i to u nekoliko navrata: 15. lipnja u dvorani Lisinski, 20. lipnja u Spaladium Areni u Splitu, a 11. kolovoza na na Stella Marisu u Umagu.

Britanka Marianne Faithfull u Lisinskom pjeva 17. lipnja. A uz kult Boba Dylana, koji se može okarakterizirati kao najelitnije gostovanje ljeta, jednako je jak legendarni kantautor Leonard Cohen, koji će 25. srpnja nastupiti u zagrebačkoj Areni. Natalie Cole pjeva 23. srpnja u Zadru, a dan kasnije i u Opatiji. A godinu će dostojno zaokružiti spektakularna Lady Gaga koja će mega produkcijom i jedinstvenom pojavom "rasturiti" zagrebačku Arenu 5. studenoga.

Komentara 1

JU
jumae
13:00 02.05.2010.

Mislim stvarno - naslov je totalna tragedija. Nije mi jasno gdje Vecernji nalazi takve kvazi-novinare. Naslov \"Osim Lady Gage, i Heidi Klum će se brčkati na našem moru\" je cista spekulacija i nema nikakve veze sa sadrzajem clanka (koncerti stranih izvodjaca u 2010-toj). Maja Car nas laznim i spektakularnim naslovom zeli uvjeriti u slijedece: - Heidi Klum kontinuirano prati sovg supruga na turnejama i time je vjerojatno da ce doci i u Zadar (zaboravlja cinjenicu da Heidi Klum nije samo model nego ima svoj razgranati media enetertainment i production biznis i u SAD i u Europi i definitvno stalno ne prati supruga) - Lady Gaga dolazi u Zagreb u studenome - Maja Car insinuira da ce Lady Gaga u studenome pri kraju svoje 12-to mjesecne izuzetno zahtjevne svijetske turneje otici se \"brckati\" u nase tada hladno more!? Osim toga naslov je i uvredljiv - insinuira da se Heidi Klum i Lady Gaga znaju samo \"brckati\" a ne i plivati. Time Car indirektno trivijalizira doticne zene i samim time dokazuje svoju osobnu nesigurnost i indirektno potice omalovazavanje zena koje je usadjeno u mentalitet Hrvatske nacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije