Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
METROPOLITANCI

Nova HRT-ova uzdanica: Suze i smijeh u priči o novim bogatašima i malim ljudima u teškim vremenima

storyeditor/2022-09-06/PXL_050922_95489097-1.jpg
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/72
07.09.2022.
u 15:09

Serija ima 14 epizoda i prikazivat će se ponedjeljkom i utorkom na Prvom programu, TV premijera bit će 26. rujna, a ima čak 80 govornih uloga u kojima su neka od najzvučnijih domaćih imena koje predvode Dejan Aćimović i Rene Bitorajac

Ovaj tjedan HRT je u zagrebačkom kazalištu “Luda kuća” predstavio prvu epizodu svoje nove dramske uzdanice, serije “Metropolitanci”, koja će televizijsku premijeru imati 26. rujna. Scenarist i producent je Dario Vince, redatelj Igor Šeregi, a u seriji ima čak 80 govornih uloga. Ekipu predvode Dejan Aćimović i Rene Bitorajac, a tu su i Dijana Vidušin, Linda Begonja, Nataša Janjić, Janko Popović Volarić, Mirela Brekalo, Goran Grgić, Ljubica Jović, Ksenija Marinković, Siniša Popović, Dušan Bućan, Judita Franković, Barbara Nola, Filip Juričić, Franjo Kuhar, Hrvoje Kečkeš, Žarko Savić i mnogi drugi.

Dario Vince istaknuo je da je to serija o malim, običnim ljudima koje prvo pogodi epidemija, a potom i potres.

- Radnja počinje godinu dana nakon potresa. Serija je kombinirana, malo je vesela, malo je ozbiljna, tužna, ima svega, rađena je za, kako bi se to nekada reklo – normalne ljude, iako statistike tvrde da takvih više nema, ali nekako vjerujemo da svi mi, bez obzira na borbene oklope koje smo u krizi stavili na sebe, priželjkujemo neku normalnost - rekao je Vince i dodao kako je u tom projektu više od dvije i pol godine, i da je sve onako kako je i planirao.

- Čak smo i snimanje, koje je trajalo od travnja, prošli neoštećeni, nije bilo bolesnih. Ekipa je fantastična, glumci su bili nevjerojatno entuzijastični - kazao je Vince koji je pišući uloge za većinu znao tko će ih igrati, a neke su pokrili castingom.

- Silno sam sretan glumačkom postavom. Sad samo čekamo reakcije publike, a o njoj ovisi hoće li biti i druge sezone - istaknuo je Vince.

Već u prvoj epizodi mogli smo vidjeti da će glavni antagonisti biti tajkun kojeg glumi Dejan Aćimović i zubar kojeg igra Rene Bitorajac.

- Nagledat ćete se vi toga dosta. Bit će plača, tuge i sjete. Igram tajkuna Pavića, to je taj novi val bogataša koji su zgrnuli, jamili, oteli i formiraju život grada prema sebi. Neki će se u toj ulozi i prepoznati - kaže Aćimović kojem je najteže u prvoj epizodi bilo glumiti da ne zna što su artičoke. Naime, njegov sin mu u obiteljski restoran pokušava plasirati slow food, dok je stari Pavić više za “janjetinu i oblokavanje”.

- Napisao sam dvije kuharice i znam pripremati oko 300 jela. Možete misliti kako mi je bilo glumiti da nisam čuo za artičoke - kaže Aćimović koji ovog ljeta ima pune ruke posla. Snimio je i film “Divljaci”, u Beogradu glumio u drugoj sezoni serije “Tajkun” te u filmu “Nemirni”, a priprema i dokumentarac o legendarnom vaterpolskom treneru Ratku Rudiću. Nije zaboravio ni obiteljske obveze, pa je ponosno spomenuo kako mu je sin Andrija ovaj tjedan krenuo u prvi razred.

Rene Bitorajac treći put glumi liječnika. Nakon što je bio kirurg u “Našoj maloj klinici” i ginekolog u “Ljudožderu vegetarijancu”, sada je zubar.

- Jedino sam u “Ljudožderu” bio ozbiljan. I ovdje je bilo ozbiljno, znao sam i ozlijediti statiste svojim “preciznim radovima u ustima”, no ipak je u ovoj seriji primarna moja politička djelatnost - kaže Bitorajac koji je prošao zubarsku obuku.

- Pravi uvid u seriju dobit ćete tek nakon druge ili treće epizode, kada se upoznate sa svim likovima. Prilično je živahno i ljudi će se prepoznati, jer takvih dvoboja ima u svakoj zgradi. Zanimljivo mi je bilo raditi s Aćimovićem, puno smo razgovarali i izvan snimanja - dodao je Rene.

Nataša Janjić Medančić jedva je čekala povratak na televiziju nakon što je rodila sina Tonija i kćer Kaju. Ove je godine glumila u srpskoj seriji “Tajna vinove loze”, a nakon nekoliko godina gledat ćemo je i u hrvatskom projektu.

- Veselim se, dugo nisam glumila u hrvatskoj seriji, još od “Patrole na cesti”. U seriji igram stomatologinju Dunju, a suprug mi je Janko Popović Volarić. Nakon potresa napuštamo stan u centru i odlazimo u fiktivni Vrtovec, mjesto Dunjine mladosti. Uloga mi je bila bliska jer sam i sama to prošla kada sam s obitelji morala otići iz stana zbog potresa. Zbog toga sam uvjerena da će se serija gledati jer je tema mnogima bliska - zaključila je Nataša Janjić Medančić. 

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
16:19 07.09.2022.

U tom HTVu sve Hrvat do Hrvata. Isto ko i u Evening paper!

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
15:46 07.09.2022.

Trebali bi se zvati Ćelavci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije