Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITNA OPERACIJA

Naš sportaš u zadnji tren došao u bolnicu: 'Ta mi je odluka doslovno spasila život'

Foto: Facebook
1/4
11.09.2020.
u 18:33

Jedan od najpoznatijih hrvatskih paraolimpijaca i umirovljeni plivač Miholiv Španja završio je na hitnoj operaciji srca.

Pišem možda najteži i najvažniji post dosad... - započeo je objavu na Facebooku umirovljeni plivač Mihovil Španja koji je potom naveo kako je završio na hitnoj operaciji srca te mu je ugrađen stent.

- Naime, prije tri dana sam nakon bolova u predjelu prsišta primljen na hitan prijem Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujući doktoru Marku Morettiju, koji je sugerirao da dođem pregledati o čemu se radi s obzirom na to da bol traje već neko vrijeme. . Ta mi je odluka doslovno spasila život i zbog nje slavim novi rođendan. Nakon krvnih pretraga, EKG-a i ultrazvuka srca utvrđen je neuobičajen porast troponina, što je automatski bilo signal za uzbunu radi obiteljske anamneze od pokojnog oca koji je imao slične simptome - krenuo je opisivati kako je počela njegova priča u bolnici.

- Ja sam imao sreće da sam na inzistiranje kardiologinje dr Stanke Koncul Stojanović ostao na daljnjem promatranju u bolnici. Sutradan nakon provedene koronarografije hitno mi je ugrađen stent radi začepljenja jedne od većih krvnih žila koje vode u srce od 99 posto i dobio sam novu priliku za život. Ovim putem od svega srca zahvaljujem kompletnom medicinskom osoblju bolnice, dr Koncul Stojanović i invazivnom kardiologu dr Pero Markunović, medicinskim tehničarima i sestrama koje su mi bile na raspolaganju doslovno u svakom trenutku. Zašto sve ovo pišem? Jer želim uputiti apel svima koji zanemaruju redovne zdravstvene preglede i simptome koje im signalizira tijelo da se zamisle jer prevencija i odgovaran odnos prema vlastitom zdravlju može spriječiti neželjene posljedice, u najgorem slučaju i smrt. Čuvajte se! Pozdrav svima - završio je Mihovil, a pratitelji su mu zaželjeli da brzo ozdravi.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
19:04 11.09.2020.

Ima koronu ,nema.nebitno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije