Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se

Nakon Maje Sever, na situaciju sa sučeljavanjem reagirao i Aleksandar Stanković

Aleksandar Stanković
Foto: HRT/Screenshot
1/5
29.06.2020.
u 22:30

Nakon što se novinarka Maja Sever oglasila o cijeloj situaciji, Aleksanda Stanković je komentirao pojavljivanje loga ' Nedjeljom u 2', a kazao je da su se obilno koristili podaci iz emisije.

Nakon što je u sučeljavanju Andreja Plenkovića i Davora Bernardića spomenuta novinarka Maja Sever, te se na nekim papirima koje je koristio bernardić pojavio logo Nedjeljom u 2, emisije koja se prikazuje na konkurentskoj televiziji, javio se i Aleksandar Stanković 

- U debati na konkurentskoj televiziji obilno se koriste podaci koje smo prezentirali u emisiji kada je gost bio Andrej Plenković. Čak je i logo emisije Nu2 više puta bio u prvom planu i to je sasvim u redu. Nije u redu samo što se Davor Bernardić nije odazvao pozivu za gostovanjem jer su nam neke druge tablice ostale neiskorištene - napisao je Stanković.

Foto: Daniel Pavlić

Podsjetimo, U večerašnjem sučeljavanju Davora Bernardića i Andreja Plenkovića spomenuta je i HRT-ova novinarka Maja Sever. Naime, Plenković pitao Bernardića je li ga novinarka pripremala za sučeljavanje. - Zar je vas Maja Sever spremala za ovo? Vidim da imate Nedjeljom u 2 logo - rekao je Plenković komentirajući grafove koje je kroz sučeljavanje prikazivao Bernardić.

Maja se prvo šalila na Twitteru i Facebooku, a kasnije je zaoštrila svoje stavove i objavila status koji prenosimo u cijelosti: "U Nedjeljom u 2 Stanković i ja pripremili smo nekoliko jako jednostavnih grafova. Točnije objavili smo izjave Andreja Plenkovića iz predizborne kampanje 2016. da će BDP biti 5 posto, da će smanjiti PDV, otvoriti 180 000 radnih mjesta i izgraditi dječju bolnicu. Dakle, neke osnovne točke iz predizbornog programa HDZ-a. Ništa posebno.

Foto: Daniel Pavlić


I napisali smo da to nije ostvario. Za to ne treba nekakva posebna priprema niti istraživačko novinarstvo, to je običan i jednostavan novinarski posao. Naglašavam novinarski, a komentare predsjednika HDZ-a koji si dozvoljava da u emisiji na RTL-u govori da sam ja nekoga pripremala za debatu je još jedan napad Andreja Plenkovića na neovisno novinarstvo." napisala je novinarka.
 

Ključne riječi

Komentara 15

MI
mica1111
22:43 29.06.2020.

Evo to ti je HTV,točnije Aca Stanković,i Maja Sever servisiraju Beru.Pa užas!

Avatar southman
southman
22:44 29.06.2020.

Stankovicu povuci se sam dok još možeš !

Avatar rondo
rondo
22:45 29.06.2020.

Ajoj, baš mi je žao Stankovića. Slučajno su koristili isprinte njegovih slajdova. Ko u to povjeruje plići je od Bernardića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije