Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIT DANA

Najčudniji komentar o 'Černobilu': 'Zašto u seriji nema tamnoputih glumaca'?

Černobil
Foto: HBO
1/6
04.06.2019.
u 21:58

- Shvaćam da su u stvarnom životu likovi bili bijelci, no onda bi glumci trebali pričati ukrajinskim akcentom, a ja ovdje čujem britanske naglaske. Dakle, ako ih nije briga za pravi jezik, zašto onda nema tamnoputih glumaca - pitala se Sweet.

Serija "Černobil" i dalje je top tema na društvenim mrežama, no stanovita britanska glumica Karla Marie Sweet vjerojatno je pobjednica u kategoriji "najčudniji komentar". Premda je mnogi smatraju kao jednu od najboljih serija svih vremena, bilo je i mišljenja kako se u njoj mogu naći neke povijesne greške. No, za Sweet je najveća grešak što u seriji nema tamnoputih glumaca! 

- Shvaćam da su u stvarnom životu likovi bili bijelci, no onda bi glumci trebali pričati ukrajinskim akcentom, a ja ovdje čujem britanske naglaske. Dakle, ako ih nije briga za pravi jezik, zašto onda nema tamnoputih glumaca - pitala se Sweet. 

Foto: Twitter

Naravno, producenti serije su željeli da sve drugo osim jezika izgleda autentično, pa u "Černobilu" možemo vidjeti automobile, odjeću i frizure iz toga doba, stoga je teško bilo očekivati da ćemo vidjeti i nekog tamnije boje kože. 

Karlin Twit našao je na brojne komentare ljudi koji su je pitali zna li kako je izgledala Ukrajina 1986. godine, te da treba malo ponoviti povijest. 

 

Najbolji komentar dao je jedan korisnik koji je napisao da iz istog razloga Martina Luthera Kinga ne bi mogao glumiti bijelac. 

 

Ključne riječi

Komentara 33

HH
Hrvoje Hrk !!
22:05 04.06.2019.

Boze baci ciglu i budi skroz precizan !!

DU
Deleted user
22:23 04.06.2019.

A zakaj u seriji nema gay osoba?Crnih pretilih gay osoba?

DU
Deleted user
22:20 04.06.2019.

Isto sam čuo za računalnu povijesnu igru Kingdom Come Deliverance gdje se radnja odvija u Bohemiji. Zapadnjaci se zgražaju zašto u staroj češkoj nema crnaca. Još će netko pitati zašto u Sibiru nema afrikanera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije