Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zabrinuti'

Načelnik Novog Travnika traži zabranu Thompsonova nastupa

Marko Perković Thompson
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
02.06.2017.
u 15:47

Organizator Thompsonova nastupa u Novom Travniku je udruga pod nazivom "Pront" a koncert bi se trebao održati u lokalnoj sportskoj dvorani

Glazbenik Marko Perković Thompson suočava se s još jednom mogućnošću zabrane njegova koncerta a ovoga puta riječ je o Novom Travniku u BiH gdje je njegov nastup najavljen za 29. lipnja.

Načelnik te općine Refik Lendo u pisanoj izjavi dostavljenoj u petak lokalnim medijima potvrdio je kako se protivi održavanju Thompsonova koncerta te kako je od policije već pisanim putem zatražio njegovu zabranu. Načelnik Lendo pri tom pojašnjava kako je na zabranu pozvao sukladno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Općina Novi Travnik nije konzultirana o ovom pitanju, niti je od nas traženo mišljenje i suglasnost", stoji u očitovanju općinskog načelnika.

Organizator Thompsonova nastupa u Novom Travniku je udruga pod nazivom "Pront" a koncert bi se trebao održati u lokalnoj sportskoj dvorani.

Predstavnicima te udruge i direktoru javne ustanove koja upravlja dvoranom u općinskom vlasništvu načelnik Lendo je poručio kako će snositi zakonom propisanu odgovornost bude li koncert održan i ako zbog toga dođe do destabiliziranja sigurnosnog stanja u Novom Travniku.

"Svjedoci smo da se ovakvi koncerti u okruženju otkazuju te izražavamo ozbiljnu zabrinutost za sigurnost građana i posjetitelja koncerta", stoji u priopćenju.

Novi Travnik općina je s oko 23 tisuće stanovnika od kojih je, prema popisu iz 2013. godine 12 tisuća Bošnjaka a Hrvata je 11 tisuća.

Najave Thompsonovih nastupa u BiH redovito prate oštra reagiranja a osude dolaze od bošnjačkih stranaka i udruga koje tog glazbenika doživljavaju kao osobu koja širi mržnju i potiče međunacionalne napetosti.

Takva su i reagiranja u odnosu na najave da bi Thompson mogao nastupiti u zapadnom dijelu Mostara 8. lipnja kada se tamo priprema koncert čiji je cilj iskazati potporu šestorici bivših vojnih i političkih čelnika Herceg-Bosne predvođenih Jadrankom Prlićem koji još uvijek čekaju pravomoćnu presudu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) po optužnici za ratne zločine.

Komentara 56

IN
inbox
16:22 02.06.2017.

sve je jasno kad vidimo kako se zove taj načelnik. svi susjedi mrze nas hrvate. mi smo im trn u oku

KO
komunikolog
16:13 02.06.2017.

Marko Perković postao glavni sigurnosni problem u rangu Trumpa i Putina. Ajde bitno je da Saša Matić i Mile Kitić pune zagrebačku Arenu.

AA
agaton.agaton.96
16:29 02.06.2017.

Glavno da bez ikakove zabrane mogu pjevati žene najvećih ratnih zločina na ovim prostorima i u Bosni i u Sloveniji i u Švicarskoj i Austro -njemačkoj. Jbg kriv si Tomsone što si se u domovinskom ratu branio . Očekujem odgovorvor i podršku islamske zajednice u R.H.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije