Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Favorit Masterchefa

Leo je ispao uoči finala: Izradom slastica srušio sam predrasude da dijabetičari ne mogu raditi slatko

Foto: Nova TV
1/8
28.12.2022.
u 17:45

Tijekom svog sudjelovanja u Masterchefu 22-godišnji Leo Jurešić žiri je zadivio snalaženjem u kuhinji, a njegovo ispadanje izazvalo je lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Nijedno ispadanje iz "Masterchefa" nije izazvalo toliko reakcija na društvenim mrežama koliko ono Lea Jurešića koji je od početka svog natjecanja u ovom zabavnom showu Nove TV stekao simpatije gledatelja, ali i članova žirija koji su se također teška srca oprostili od njega. Na društvenim mrežama korisnici nisu skrivali da im je Leovo napuštanje showa uoči finala izmamilo suze, a među njima je bila i bivša natjecateljica showa Ana Antunović.

– Nisam ni u snovima očekivao toliku količinu pozitivnih i lijepih komentara. Podršku koju sam dobio jednostavno riječima ne mogu opisati i ovim putem svima od srca zahvaljujem na njoj. Ne bih izdvajao nijednu poruku jer su sve posebne na svoj način, ali tako nešto sigurno te ne može ostaviti ravnodušnim. Ana je super osoba, imao sam je priliku upoznati i vjerujem da ćemo ostati u kontaktu i nakon ovoga, kako s njom tako i s ostalim prošlogodišnjim kandidatima s kojima sam u dobrim odnosima – govori nam na početku razgovora 22-godišnji Leo koji je zadivio žiri svojim snalaženjem u kuhinji, a posebnu pohvalu dobio je za jednu slasticu za koju je chef Tomljanović rekao da je najbolji desert pripremljen u Masterchefu. To je zbilja velika pohvala za Lea jer je on dijabetičar i ne može poput ostalih uživati toliko u desertima.

– Mislim da sam izradom slastica u Masterchefu srušio predrasude da dijabetičari ne mogu raditi slatko. Mislim da te takve riječi od člana žirija samo mogu potaknuti da u budućnosti radiš još bolje stvari – kaže Leo koji se u budućnosti vidi u profesionalnoj kuhinji.

– Sigurno se mogu zamisliti u profesionalnoj kuhinji jer sam tim smjerom upravo i krenuo. Mislim da je smirenost i fokus jako bitna u profesionalnom kuhanju, ali mislim da je i sama kreativnost nešto što te može razlikovati od ostalih – govori nam ovaj talentirani kuhar amater koji je već u audicijskoj emisiji pokazao kako vješto barata kulinarskim tehnikama.

– Za većinu kuharskih termina čuo sam ili ih prakticirao u osnovnoj školi. Uvijek sam slobodno vrijeme u to doba provodio na internetu gledajući neke nove stvari i isprobavajući varijacije na temu. – odgovara nam kako je naučio razne tehnike. Kada je napuštao show posebno je emotivan bio njegov mentor Melkior koji ga je ispratio iz studija, a vjeruje da će Melkior biti osoba kojoj se uvijek može obratiti za savjet. – Mislim da će Melkior ostati osoba kojoj ću se uvijek obratiti za neki savjet u budućnosti. Postoje osobe s kojima jednostavno klikneš na neki način. U svakom slučaju drago mi je da imam tako nekog pored sebe u ovom periodu – kaže. Pitamo ga stižu li već sad neke poslovne ponude i u kojem bi smjeru želio da se razvija njegova karijera.

– Mogu reći da ponuda stvarno ima. Sad je na meni da odlučim što je najbolje za mene i moj razvoj, ali mislim da ću krenuti svoj put razvijati u slatkom smjeru ako se nešto ne promijeni u idućem periodu – daje nam tek naslutiti Leo u kojem smjeru će ići i otkriva na koje je svoje jelo najponosniji u Masterchefu i postoji li neko jelo za koje bi volio dobiti i drugu šansu.

– Takav sam da bih uvijek nešto mijenjao, sve dok nisam sto posto zadovoljan nečim. Ali mogu izdvojiti "Vinovu lozu" kao jelo na kojem još treba raditi, ali isto tako jelo na koje sam posebno ponosan – zadovoljno će. Njegova obitelj je jedva dočekala da se vrati kući. – Mislim da su obitelj i prijatelji jedva dočekali da se vratim. Moram priznati da se bilo teško vratiti u svakodnevnu rutinu, ali posebno sam povezan s tim ljudima tako da mi je bilo drago što ih opet vidim – kaže nam Leo.

VIDEO Građani se ispred dvorane Vatroslav Lisinski opraštaju od Massima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije