Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA 2017.

Laureati su te godine rekli da je Ruža u životopisu važnija od diplome

09.03.2018.
u 14:54

Vanna se samo zbog Ruže vratila s rodiljskog, a kao gost iznenađenja stigla je i skijašica Janica Kostelić

Godine 2001. Večernjakova ruža našla se pred novim izazovom: trebalo je ponovno nadmašiti prethodnu godinu u kojoj su se dijelile Ruže za 1999. godinu i Ruže 20. stoljeća. Svečanost Ruže u Kerempuhu, koju je te godine snimala Nova TV, ponovno je nadmašila sva očekivanja i odgovorila na sve izazove. Gost iznenađenja bila je Snježna kraljica Janica Kostelić, a među brojnim prezenterima bili su i Semka Sokolović-Bertok i Emil Glad, zvijezde tada vrlo popularne TV serije “Naši i vaši”...

Čvrsta veza s čitateljima

Ta se dodjela posebno pamtila po nastupu Vanne, jer bio je to njezin povratak na scenu nakon rođenja kćeri, a najveći hit te godine, pjesmu “Godinama”, izveli su Ivana Banfić i Dino Merlin... Svi su pjevali uživo uz pratnju Ružina benda koji je predvodio Bruno Kovačević.

A laureati Ruža za 2000. godinu bili su: Nensi Brlek i Joško Lokas kao TV osobe godine, Sonja Šarunić i Trpimir Vicković Vicko kao radijske osobe, Bojana Gregorić i Goran Višnjić kao glumci godine te Vanna, Goran Karan i Parni valjak kao glazbenici godine. Te smo godine dodijelili i Večernjakovu ružu za najboljeg izvođača etnoglazbe, a njome se okitila Lidija Bajuk.

Bila je to godina kada je Večernjakova ruža sedmi put dokazala čvrstu vezu našeg lista i svih njegovih čitatelja koji su se iznova pokazali kao najdemokratičnije glasačko tijelo, koje je bez ikakvih ograda pokazalo koje kreativce najviše voli i čiji rad najviše poštuje.

‘Ruža je pun pogodak!’

I zato je baš zbog te Ruže i svečane dodjele Vanna stigla s rodiljskog, Bojana Gregorić skratila odmor u Londonu, a Lidija Bajuk priznala da ju je Ruža koju je osvojila “totalno šokirala”, ali da joj je upravo ta nagrada čitatelja Večernjeg lista “uvod” u live album koji je odlučila snimiti sa svojim novim bendom. A te je godine uz nju svirao i još jako mladi Matija Dedić. Laureati su te godine rekli da su Ruže u životopisima dobitnika postale važnije od diploma, a velikan hrvatskog glumišta Vanja Drach, koji je došao na svečanost Ruže, dao nam je i jedan od najvećih komplimenata kada je rekao: “Ova vaša Ruža pun je pogodak”.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije