Naslovnica Showbiz Zvijezde

"Kenjac" hrvatski kandidat za Oscara

Film "Kenjac", redatelja i scenarista Antonija Nuića, putovat će u Hollywood kao hrvatski predstavnik za Oscara u kategoriji najbolji strani film. Nuićev film dobio je zanimljive kritike diljem regije, a radnja se odvija u ljeto 1995. za vrijeme vojno-redarstvene akcije "Oluja".
25. rujna 2009. u 11:45 0 komentara 8 prikaza
kenjac

Film "Kenjac", redatelja i scenarista Antonija Nuića, putovat će u Hollywood kao hrvatski predstavnik za Oscara u kategoriji najbolji strani film.

Zeleno svjetlo za odlazak na najprestižniju filmsku nagradu "Kenjcu" je tajnim glasovanjem donijela komisija Hrvatskog društva filmskih djelatnika koja tradicionalno odlučuje tko će predstavljati Hrvatsku u utrci za Oscara, u noći kad cijeli filmski svijet gleda prema Los Angelesu.

Nuićev film dobio je zanimljive kritike diljem regije, a radnja se odvija u ljeto 1995. za vrijeme vojno-redarstvene akcije "Oluja".

Boro, kojeg glumi tradicionalno dobri Nebojša Glogovac, dolazi sa svojom ženom i djetetom u rodno selo Drinovce koje nije posjetio sedam godina.Tamo ga očekuju brat koji je ranjen u ratu i otac s kojim se Boro neprestano svađa.

U dva tjedna koliko ostaje u Drinovcima Boro će pokušati razriješiti dugogodišnje sukobe s članovima svoje obitelji.

U cijelu priču bit će uključen i jedan magarac, tj. kenjac, koji će odigrati veliku ulogu u zbližavanju razjedinjene obitelji.

"Kenjac" je u Puli osvojio tri nagrade, za scenarij, kameru i glazbu.

Sve te nagrade naravno neće previše zanimati Akademijine glasače, ali za promjenu bilo bi dobro da "Kenjac" barem ostavi dobar dojam, što prethodnih godina nije bio čest slučaj s hrvatskim filmovima koji su se bili u utrci za najbolji strani film.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.