Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Često je na jelovniku

Jelena Đoković gotovo svaki dan koristi ovu moćnu namirnicu koja pomaže i kod mršavljenja

Beograd: U organizaciji zaklade Novaka Đokovića svjetski poznata psihologica Shefali Tsabary održala je predavanje o roditeljstvu
Foto: Antonio Ahel
1/13
17.10.2023.
u 08:00

Nutricionisti kažu kako je ova pseudožitarica koju obožava Jelena Đoković i od koje se mogu pripremiti ukusne salate i variva, odlična za povećanje dnevnog unosa važnih vitamina, minerala i vlakana

Proslavljeni tenisač Novak Đoković i njegova supruga Jelena paze na svoju prehranu iz koje su u potpunosti izbacili meso te jako paze na odabir namirnica i njihovu kvalitetu, a jednu namirnicu supruga srpskog tenisača gotovo svaki dan koristi u jelima koja priprema. Riječ je o kvinoji, piše Blic koja ne sadrži gluten, ali ima visoke količine kalcija i proteina i kvinoja ima izrazito antiupalni učinak zahvaljujući značajnoj prisutnosti zaštitnih čimbenika quercetina i kempferola, te znatnoj količini omega - 3 masnih kiselina.

Nutricionisti kažu kako je kvinoja, od koje se mogu pripremiti ukusne salate i variva, odličan način da se poveća dnevni unos važnih vitamina, minerala i vlakana. Ova pseudožitarica je dobra i kod gubitka kilograma i učinkovita je ako želite smanjiti unos kalorija u cilju gubitka kilograma, istovremeno jača i imunitet i dobro utječe na zdravlje srca. Kako je došlo do toga da se odrekne mesa i postane veganka, supruga proslavljenog tenisača ispričala je nedavno u emisiji "Što sam sebi i tko sam sebi". 

 

- Počela sam razmišljati kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živjela u domu gdje imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke. Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvijek, ali ga ne jedem. Dobro se osjećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, s energijom, zdrava - ispričala je supruga Novaka Đokovića. Otkrila je i kako se njezina prehrana sastoji od  70 posto sirove hrane, a 30 posto skuhane. 

GALERIJA Danijela Dvornik pokazala nikad vitkiju figuru u jednodijelnom badiću

Beograd: U organizaciji zaklade Novaka Đokovića svjetski poznata psihologica Shefali Tsabary održala je predavanje o roditeljstvu
1/38

- Najčešće jedem juhu, bezglutensku tjesteninu, kvinoju, rižu... Teško je danas pronaći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organiziramo oko obroka i sretna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi prehrane se tek malo razlikuju - otkrila je Jelena. Dodala je kako ne konzumira ni kofein niti alkohol kao ni nikotin te je ispričala kakvo je iskustvo imala nakon što je probala alkohol. 

– Probala sam kavu kad sam bila mlađa i nije mi se svidjela. Zapravo, povraćala sam cijele noći poslije toga. Probala sam i cigaretu pa povraćala cijelu noć. Probala sam i alkohol, povraćala tri dana i oslabila četiri kilograma za to vrijeme. Probala sam bar nekoliko puta – priznala je te odala da dan najradije započinje cijeđenim sokom ili nekim biljnim čajem bez kofeina. 

VIDEO Aleksandra Prijović: Kada sam rodila, rekli su mi da je dobro piti što više piva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije