Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vijest otkrio shrvani kolega

Preminuo sin (54) legendarnog HRT-ovca Borisa Mutića: 'Ne znam zašto uvijek dobri odu'

Foto: Facebook
1/8
07.10.2022.
u 11:18

Aljoša Mutić bio je profesor saksofona u Glazbenoj školi Pregrada te u Područnoj glazbenoj školi Kumrovec, a od njega su se oprostili kolege na društvenim mrežama.

U 55. godini preminuo je glazbenik Aljoša Mutić. Aljoša je sin legendarnog sportskog komentatora Borisa Mutića koji je preminuo 2009. godine, a član sportske redakcije HRT-a bio je punih 45 godina tijekom kojih je izvještavao s čak 16 Olimpijskih igara, šest Svjetskih nogometnih prvenstava, osam svjetskih prvenstava u gimnastici i skijanju, te još dvadesetak europskih prvenstava raznih sportova. 

Od Aljoše su na društvenim se mrežama oprostili kolege i prijatelji među kojima glumac, voditelj i glazbenik Robert Mareković (50), grad Pregrada te brojni drugi.

- Napustio nas je Aljoša Mutić, u crnoj košulji skroz desno, saxer koji je bio drag i čest gost u Swingersima, svirao je i na našem zadnjem nastupu. Uvijek zaigran, nasmijan, i virtuozan na svom instrumentu. Ne znam zašto uvijek dobri odu... Hvala na svim trenucima koje smo proveli zajedno, počivao u miru – napisao je Mareković pored fotografije.

Aljoša je bio i profesor saksofona u Glazbenoj školi Pregrada te u Područnoj glazbenoj školi Kumrovec. 

-  Noćas nas je prerano napustio naš prijatelj profesor Aljoša Mutić. Osim što nas je učio prihvaćanju jazz glazbe učio nas je toleranciji, poštenju, prijateljstvu i ljubavi. Uz veliku tugu opraštamo se Aljoša s tobom - napisali su iz Glazbene škole Pregrada.

Od obavijest o smrti svog sugrađanina objavljena je i na službenoj Facebook stranici grada Pregrade.

- Potresla nas je vijest kako nas je prerano napustio profesor Glazbene škole Pregrada Aljoša Mutić u 55. godini života. Vrhunski glazbenik i omiljeni profesor bio je uvijek spreman na suradnju i rado se odazivao svakom pozivu pa je tako i na ovogodišnjem festivalu Vinskih popevki i napitnica na manifestaciji Branje grojzdja bio član žirija. Izražavamo iskrenu sućut Aljošinoj obitelji, prijateljima i kolegama iz Glazbene škole Pregrada - stoji uz glazbenikovu fotografiju.

Aljoša je bio u braku s novinarkom Inmom koji je upoznao u Barceloni gdje je preselio nakon završene Glazbene akademije u Zagrebu te jedno vrijeme živio. Glazbenik je imao sina Biela.

Inma je na Aljošinu Facebook profilu 26. rujna otkrila da je glazbenik pretrpio ozbiljan problem sa srcem te da je bio podvrgnut operaciji. Tada je rekla da je kritično te zamolila njegove prijatelje da mu upute pozitivnu energiju. Supruga je na njegovu profilu stalno obavještavala o pomacima u njegovu zdravstvenom stanju.

- On je jak i njegovo tijelo se još uvijek bori. Ide naprijed korak po korak - napisala je tada i zahvalila svima na porukama podrške.

VIDEO Jolie podnijela tužbu protiv Pitta

Ključne riječi

Komentara 8

PV
prcko.vita
13:20 07.10.2022.

Ministre Beroš? Do kuda ste stigli sa reformom zdravstva? Jadan ovaj Hrvatski narod kada ima ovakvo zdravstvo da umiru mladi ljudi pod normalno.

Avatar patkovic
patkovic
12:17 07.10.2022.

jetra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije