Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Ivana Petrović: Intelektualna radoznalost potiče me na kvalitetniji rad

28.01.2016., Zagreb - Ivana Petrovic, novinarka Nova TV-a. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
07.02.2017.
u 08:14

Nominacija za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine iznimno ju veseli, a godinu će pamtiti po napadu u Bruxellesu i pokušaju državnog udara u Turskoj

Urednica i novinarka vanjske politike na Novoj TV Ivana Petrović osvrtima na aktualna zbivanja, zanimljivim izvještajima, javljanjima uživo sa zbivanja koja su važna za Hrvatsku i svijet zasluženo je nominirana za TV osobu godine Večernjakove ruže. Na dodjelu nagrada 31. ožujka u HNK doći će u društvu dečka Ivice.

Dok izvještavate, djelujete britko, snažno, nepogrešivo... Kakvi ste privatno?

Nisam nepogrešiva, ali ostavljam takav dojam jer se bavim samo temama koje dobro razumijem. Što dobro ne razumijem, tome se ne bavim. Privatno sam vrlo jednostavna, volim pomoći drugima kad god mogu i volim razveseliti meni drage ljude. Ponekad mi zamjeraju manjak vremena za druženja, roštilje i izlete, ali to je ponekad teško uskladiti s mojim poslom.

Kakav je osjećaj biti dio tima koji stvara jedan od najgledanijih informativnih programa u zemlji?

Dobar, moćan. Bez njih ne bi bilo ni mene. Televizija je složen posao koji traži dobar i uigran tim, posebno u stresnim trenucima.

Što vas, nakon godina u novinarstvu, i dalje potiče na što kvalitetniji rad?

Intelektualna radoznalost.

Što radite za svoju dušu, kako se odmarate i obnavljate energiju?

Druženjima s prijateljima, ugašenim televizorom, dobrom glazbom, odlascima s dečkom na jednostavan izlet u okolicu Zagreba. Oboje volimo Mariju Bistricu, a kad je toplije vrijeme, pođemo i u Liku. Nastojimo tada ne propustiti obići marijansko svetište na Krasnom. A dolazi proljeće pa se spremam i u teretanu...

Možete li izdvojiti novinarski zadatak koji zbog specifičnog razloga nikada nećete zaboraviti?

Izdvojila bih dva događaja u 2016. Dva dana prije donošenja presude Radovanu Karadžiću krenula sam s kolegom snimateljem u Haag, a dok smo bili na putu, dogodili su se teroristički napadi u Bruxellesu. Kad smo sletjeli u Amsterdam i kad sam uključila mobitel, imala sam što vidjeti. Morala sam hitno u Bruxelles, iz redakcije su me zvali svaku minutu, a meni su izgubili prtljagu. Došlo mi je da sjednem i plačem... Na kraju nam je naša produkcija organizirala prijevoz i taj dan bili smo jedina televizija iz Hrvatske koja se javila sa samog mjesta. Islamističkim terorizmom davno sam se počela baviti, to područje doista dobro poznajem pa mi nije trebala posebna priprema. Sljedećeg je dana vlakom u Bruxelles stigla nova ekipa iz Zagreba, a ja sam otišla u Haag odraditi presudu Karadžiću. Drugi događaj bio je pokušaj državnog udara u Turskoj u srpnju. Izvanredne vijesti na Novoj TV, Marija Miholjek i ja u studiju, a dnevna urednica Dnevnika Ivana Ivančić u režiji.

Koga ćete povesti na dodjelu Ruža, tko će vam praviti društvo?

Povest ću dečka Ivicu.

Komentara 6

CI
cika123
09:40 07.02.2017.

Profesionalna i odmjerena novinarka.

SV
sviralo
12:36 07.02.2017.

jedna od rijetkih novinarki koja temu obradi profesionalno i argumentirano!

OS
osica
12:15 07.02.2017.

Sviđa mi se Ivanin profesionalni rad, njezini iscrpni i jasni komentari , zapažanja, zaključci, predviđanja budućih tijekova nekih događaja, povezivanja istih na globalnoj razini.... aktualnosti na cijeloj kugli zemaljskoj. Od kud god da se javi to je vijest je provjerena,a, aktualana, što bi rekli " u sridu" Bravo Ivana, najbolja si.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije