Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maltretiranje

Glumica Nera Stipičević iskreno: Povraćalo mi se svaki dan prije odlaska na posao

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
04.02.2021.
u 10:09

Maltretiranje se odnosilo i na šikaniranje koje je vrsta zlostavljanja i na davanje do znanja da sam manje vrijedna, ispričala je Nera.

Brojne glumice iz regije zadnjih nekoliko dana, potaknute primjerom glumice Milene Radulović koja je hrabro ispričala kako je bila žrtva silovanja svog profesora Miroslava Mike Aleksića, podijelile su svoja neugodna iskustva u Facebook grupi "Nisam tražila". Glumica Nera Stipičević u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju rekla je kako je sad vrijeme da se kaže stop maltretiranju i mobingu i otkrila je kako je na poslu doživjela psihičko zlostavljanje.

– Na poslu sam doživjela mobing i to je bilo strašno do te mjere da mi se svakog dana prije odlaska na posao povraćalo, a kako su stalno vikali na mene, znala sam se tresti cijeli dan. Maltretiranje se odnosilo i na šikaniranje koje je vrsta zlostavljanja i na davanje do znanja da sam manje vrijedna. Ako sada ne alarmiramo i sebe i druge, bit će nam teže progovoriti o maltretiranju – ispričala je glumica. Dodala je kako osobe koje su žrtve manipulatora često ne iznose svoje priče jer ne vjeruju u sustav.

– Žao mi je zbog cijele situacije koja se dogodila s beogradskom glumicom i svim ostalim ženama, ali istina mora izaći na vidjelo jer koliko boli, toliko i čisti i oslobađa – poručuje Nera.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar lapolapo
lapolapo
10:58 04.02.2021.

Slučaj maltreniranja i sustavno ponižavanje od strane direktora prema starijoj djelatnici završio na sudu,i sud daje za pravo "uglednom" poslodavcu, u obrazloženju presude je sudkinja prepisala obranu poslodavca,to je hrvatsko pravosudje.REVr 1031/14-2

SO
sohnahoakasaa
16:04 04.02.2021.

Neobranjivi su razlozi za 'pravo' zlostavljanje. Svako društvo prepoznaje svaki oblik. Cijeli svijet je stvoren kao najfinija čipka ali štetočina je puno. Svaka žena i svaki muškarac jako dobro znaju kad su zlostavljani. Zlo mi je i prezirem svakog tko se javlja danas iz svojih 'sigurnih zona' nakon što su se dali zlostavljati da bi postigli poslovni ili neki drugi. Svi koji su prihvaćali svakakva poniženja a da bi 'postali'... danas neka šute. Danas su 'face' jer su progovorili ali njima cijena koju su plaćali nije bila problem ni prvi puta a ni tijekom karijera. Molim svaku normalnu ženu i muškarca da odlaze ako se nemaju hrabrosti (ali neki i želje) obračunati sa zlostavljanjima svake vrste ...sa zlostavljačem. Svaka zemlja vapi za boljim i pravednijim pravosuđem pa ni mi nismo izuzetak. Danas 5šnje dijete prijeti roditeljima da će zvati 'plavi telefon' i onda ga zove jer mora jesti brokulu, adolescenti su u stanju izvrijeđati (moj sused i udariti mamu) roditelja najprostačkjim riječima jer su mu da 'samo' 20 Kn. Dijete sjedi u autu dok mu roditelji najpogrdnijim riječima nazivaju čoveka u autu ispred ili sa strane a mama im je predsjednik 'kočijača' GZ. Nema zlostavljača u normalnim obiteljima a to je svaka ona koja živi temeljne ljudske vrijednosti i tako odgaja svoju djecu. Ona će sutra biti dobri ljudi, poštivati sebe i drugoga. .

Avatar najbolji13
najbolji13
10:36 04.02.2021.

znaci one koje su pristale danas su glumice..vrlo zanimljivo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije