Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužna priča

Glumac Nazif Mujić prodao je Srebrenog medvjeda jer mu je obitelj gladovala

Nazif Mujić
Foto: DPA/PIXSELL
1/6
28.12.2016.
u 09:26

Zvijezda filma "Epizoda u životu berača željeza" koji redateljski potpisuje Danis Tanović prodao je nagradu za četiri tisuće eura kako bi prehranio djecu

Na filmskom festivalu u Berlinu prije četiri godine Nazif Mujić osvojio je Srebrenog medvjeda za ulogu u filmu Danisa Tanovića "Epizoda u životu berača željeza". Od statue medvjeda ovih dana se morao oprostiti i zbog teške financijske situacije odlučio je prodati nagradu, javlja klix.ba.

– Svog Srebrenog medvjeda prodao sam za četiri tisuće eura jednom čovjeka iz Srebrenika. Novac mi je nudio i redatelj Emir Kusturica, ali čovjek iz Srebrenika je došao po statuu prije Kusturice. Ovo sam morao učiniti jer moja djeca nisu imala što jesti i to me najviše boljelo – rekao je Nazif za klix.ba.

Radnja filma koja je Nazifu donijela prestižnu nagradu, temelji se na istinitoj epizodi iz njegova života kada njegovoj supruzi liječnici nisu htjeli pružiti pomoć jer nije imala zdravstvenu iskaznicu. Zahvaljujući uspjehu filma, Nazif je dobio i posao, ali zbog dijabetesa nije uspio zadržati radna mjesta. Nakon toga je tražio azil u Njemačkoj gdje je na kraju i živio s obitelji šest mjeseci u izbjegličkom centru i nedavno su se vratili u BiH.

– Kada sam osvoji nagradu, svi su se htjeli slikati sa mnom, a kad mi je trebalo pomoći, nikoga nije bilo – kaže Nazif koji će bolju budućnost za svoju obitelj ponovno potražiti u Njemačkoj. 

Komentara 3

IV
Ivan2706
09:46 28.12.2016.

Ma koja tužna priča. Čovjeku su našli dva posla, ali dotični gospodin nije uspio niti jedan zadržati. Posao portira mu je bio ispod časti. Pokušao je već jednom tražiti azil u Njemačkoj i živjeti na socijali, pa će vjerojatno pokušati još jednom. Unaprijed zna da mu neće biti odobren azil, ali kako dobro pozna sporost njemačke administracije nada se da će makar godinu dana ništa ne raditi i primati socijalno.

IV
Ivan2706
09:47 28.12.2016.

Inače uobičajeno je da ljudi koji imaju dijabetes ne mogu raditi:)

DU
Deleted user
10:31 28.12.2016.

Kako mu Danis Tanović ne pomogne? A mislim da bi mu najbolje rješenje bilo prijaviti se u RH, imao bi realne šanse da na idućim izborima bude izabran za zastupnika u Saboru iz redova manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije