Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZDAO METALCE'

Gibonni progovorio o životnom periodu kada ga je uzdržavala supruga: 'A ja san muškarac, Dalmatinac...'

Gibonni
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
29.09.2021.
u 22:15

Kazao je kako je dok mu nije krenula samostalna karijera, početkom 1990-ih napisao mnoge pjesme i to za druge izvođače kako bi financijski pomogao svojoj supruzi Sanji Stipišić na koju je tada pao teret uzdržavanja obitelji.

Zlata Stišić Gibonni (53) objavio je spot za pjesmu "Lažu fotografije", novi singl s njegovog posljednjeg albuma "U po ure". Nasljednica je to pjesme "Kiša", koja je proteklih mejseci okupirala radijski eter. Gibonni je prošlog tjedna gostovao na Pričiginu, a tamo je kazao kako je nekad pisao i pjesme kojih se sramio, piše Slobodna Dalmacija

Kazao je kako je dok mu nije krenula samostalna karijera, početkom 1990-ih napisao mnoge pjesme i to za druge izvođače kako bi financijski pomogao svojoj supruzi Sanji Stipišić na koju je tada pao teret uzdržavanja obitelji.

"A ja san muškarac, Dalmatinac, ako me razumite šta oću reć… Nisan moga pustit da je ne platin neke račune…" kazao je Gibonni.

Otkrio je i da mu je za neke pjesme koje je tih godina radio za druge, žao što ih nije potpisao. Recimo za "Zašto praviš slona od mene", koju je napravio za Dina Dvornika. Rekao je da je tada, nakon benda Osmi putnik bio "polumetalac", te da se osjećao kao da je izdao svoje kad je napisao pjesmu za plesnog izvođača. 

"To je bija suprotni pol, to su bili šminkeri..." - smijao se Gibo, koji je ipak rado svom dragom prijatelju, a i kvartovskom susjedu, napisao pjesmu koja je postala megahit i potpisao je imenom stvarne osobe, koja je kasnije dobivala tantijeme za nju.

"Sidija san isprid Bobisa na Skalicama i gleda ga kako prolazi u skupon autu, toga koji živi vanka i vodi se ka autor 'Slona', a ja san se istovremeno mislija oću li imat za platit još jednu kavu, ako neko naleti i sidne sa mnom..." - ispričao je Gibonni.

VIDEO: Pjevač R. Kelly proglašen krivim za seriju seksualnih prijestupa

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
01:45 30.09.2021.

"Zašto praviš slona od mene" - I mene je iznenadilo kad sam čula da mu je (Dinu) Gibonni ovu stvar napisa'. Posebno tekst, koji mi je cili komičan, a posebno ovaj dio teksta "... i gurao je tamo gdje ne smije". Ha, ha, ha, ha, ha! 'Ko bi reka' od jednog Gibonnija i pjesama, a posebno tekstova za pjesme, kao što su "Zlatne godine", "Dvije duše", "Lipa moja", "Život me umorio", "Judi, zviri i beštimje", "Divji cvit", "Posoljeni zrak i razlivena tinta", "Nije vrime od nedije za u poje poći", "Projdi vilo", "Ovo mi je škola", "Ako me nosiš na duši", "Žeđam", da spomenem samo neke (od brojnih). Stvarno zanimljivo. :) Ali, opet, kad se sitin "Ciccoline", ha, ha, ha, ha, ha, i ne mogu reći da me (baš) iznenadi(l)o. :D "Svestrani" (naš) Gibonni. ;)

ZB
Zoki-Bijela
05:57 30.09.2021.

Dajdza je ponosan na njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije