Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čisti užitak

Gibonni priredio pravu glazbenu feštu u Areni Zagreb i s publikom proslavio 35 godina karijere

Gibonni nastupio u  zagreba?koj Areni
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/17
08.03.2023.
u 21:53

U prvim redovima bili su njegovi najvjerniji obožavatelji, među kojima i gospođa s majicom na kojoj je pisalo Gibo u srcu. Na pozornici su mu se pridružili i brojni gosti među kojima i Maja Azucena i Matija Dedić

Večeras je u Areni Zagreb Zlatan Stipišić Gibonni (54) održao prvi od dva kojima sa svojom publikom slavi 35 godina itekako bogate karijere. Koncert je Gibonni otvorio pjesmom "Sreća", a uslijedili su "Činim pravu stvar" i "Ne odustajem", nakon toga nizali su se i drugi hitovi, među kojima i oni koje ne svira često na koncertima, poput pjesme "Nepobjediva".

Publika je sve pjesme dočekala s jednakim veseljem i svaku su otpjevali zajedno sa splitskim glazbenikom, a u prvim redovima bili su njegovi najvjerniji obožavatelji, među kojima i gospođa s majicom na kojoj je pisalo Gibo u srcu. Na pozornici su mu se pridružili i brojni gosti među kojima i Maja Azucena i Matija Dedić te Husein Hasanefendić Hus i Marijan Brkić Brk iz Parnog Valjka s kojima je Gibonni otpjevao hitove Parnog Valjka "Sve još miriše na nju" i "Lutku za bal".

Deseci nagrada publike i struke potvrđuju uspješnost Gibonnijeve karijere, ali, kako i sam voli reći, pjesma publike na svim koncertima koje održava uvijek je najbolja potvrda da je dobro ono što radi. Bezvremenski hitovi koje je stvorio od 80-ih godina naovamo rado su pjevani ne samo u Hrvatskoj, već i diljem regije. "Tempera", "Činim pravu stvar", "Mirakul", "Libar", "Oprosti", "Posoljeni zrak i razlivena tinta", "Judi, zviri i beštimje", "Onako, od oka", "Udica" te "Lažu fotografije" samo su neke od pjesama zbog kojih se uvijek traži karta više za njegove koncerte, što mu je vjerna publika još jednom dokazala i to u rekordnom broju. 

Prije dva mjeseca objavljen je i Gibonnijev novi singl "Pijesak nošen vjetrom". Četvrti singl s EP-a "U po' ure" brzo je osvojio top liste diljem Hrvatske, a objavljen je i sjajan prateći video spot u režiji Matka Petrića. Otvara ga moćna gitara Vlatka Stefanovskog, stalnog suradnika na Gibonnijevim albumima od kraja devedesetih. U kombinaciji sa svjetski glasovitom ritam sekcijom koju smo upoznali još na "Mirakulu", a koju čine basist Pino Paladino i bubnjar Manu Katche, to je prava tour de force / demonstracija moći vrhunske ekipa glazbenika, rasna rock pjesma je i jedan od budućih koncertnih favorita. Uz violinu sjajnog Marka Ramljaka i dojmljivi zvuk masinqua, iza kojeg ponovo stoji Haddis Alemayehu Haddinqo, opet smo u čas na world music terenu koji se opet pretapa u dinamičnu 'pjesmu divlju', pravu rock himnu, za koju nema sumnje da će vam se na prvu uvući pod kožu.

VIDEO Zoran Mamić tuži repere zbog klevete, na ročište se htio uključiti iz Livna, ali sud ga je odbio

 

Komentara 2

BU
burza
10:26 09.03.2023.

Nije proslavio u Splitu u Spaladium areni sa svoima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije