Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljamo najzanimljivije naslove, teme i trendove filmova iz tzv. jesenske sezone koji dolaze u naša kina do kraja ove godine

Došljaci iz svemira 
i onostranoga žele našu krv, duše i tijela

avatar
20.09.2009.
u 17:01

Sudeći prema prvim rezultatima iz rujna, lagano rastući trend odlaska u kino mogao bi se nastaviti ne bude li novih osjetnijih ekonomskih potresa u Hrvatskoj.

Ako je nekome posljednjih mjeseci odgovaralo krizno stanje i stanjeni novčanici hrvatskih građana, bili su to kinoprikazivači i distributeri, koji su tijekom ljetne sezone zabilježili porast broja prodanih kinoulaznica i do 30 posto u odnosu prema istome razdoblju prošle godine.

No, sada se mole svojim celuloidnim bogovima da se kriza ne krene produbljivati jer bi to moglo pokositi jesensku sezonu, od koje se uvijek očekuju još bolji rezultati.

– Sudeći prema prvim rezultatima iz rujna, lagano rastući trend odlaska u kino mogao bi se nastaviti ne bude li novih osjetnijih ekonomskih potresa u Hrvatskoj – komentira izvršni direktor Continental filma Martin Milinković početne rezultate jesenske sheme koja službeno počinje u četvrtak kada na kinorepertoar dolaze “Crvena stijena” Johna Wooa i razvikani “District 9”.

Povratak kralja
Potonji niskobudžetni SF spektakl u produkciji Petera Jacksona (serijal “Gospodara prstenova”), koji je dosad već zaradio odličnih 125 milijuna dolara, o izbjeglicama iz svemira koje ljudi trpaju u južnoamerički kamp prilično je dobar primjer tema koje nas čekaju do sredine godine. Svemirci nas, kada je o najrazvikanijim naslovima riječ, također očekuju u spektaklima “2012.” i u filmu “Avatar”, kojim se na ekrane vraća James Cameron.

Prema Cameronovim riječima, ideja za “Avatar”, priču o vojniku sa Zemlje koji putuje na planet Pandoru gdje upoznaje rasu Na’vi, pala mu je na um još prije njegova posljednjeg filma, megahita “Titanik”, koji mu je omogućio da se nakon 11 osvojenih Oscara osjeća kao “kralj svijeta”. Ono malo što od nas ostane nakon susreta s izvanzemaljcima pokušat će nam oduzeti humanoidni roboti (“Surogati” s Bruceom Willisom) te stari poznanici vampiri i vukodlaci, koji su ponovno počeli nadirati iz tame noći i onostranoga.

Mladi, lijepi i oštrih zuba
Za razliku od Drakule i drugih povijesnih likova s očnjacima, gledat ćemo ih uglavnom kao lijepa mlada tijela u nastavku “Sumraka” “Mladom mjesecu”, “Tijelu lijepe Jeniffer”, ali i kao frikove u “Cirkusu nakaza: vampirovu pomoćniku”.

Ako vam je već mučno od najavljene količine krvi i specijalnih efekata, od trendova manje agresivnih sadržaja zanimljivo je istaknuti novi val glazbenih filmova (“Fame”, “This Is It”, “Devet”).

Komentara 1

LE
leonardo1947
04:34 21.09.2009.

ono hoce samo lovu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije