Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni dečki

Denis Leary: I dalje sam pohlepna, ljutita i egocentrična osoba

Denis Leary
23.03.2013.
u 14:01

Šesta sezona serije “Vatreni dečki” prikazuje se na RTL-u 2 od ponedjeljka i donosi nam preobraćeno lice neuravnoteženog i nasilju sklonog vatrogasca T. Gavina

Vatreni dečko Tommy Gavin (Denis Leary) od ponedjeljka se vraća na male ekrane u programu RTL-a 2. U prethodnih pet sezona Tommyja smo upoznali kao lika u čijoj se glavi vrzmaju samo kaotične misli i kojemu šaka često radi brže od jezika, a bocu alkohola smatra najvjernijim prijateljem.

Kći alkoholičarka

U novim nastavcima zaboravite neurotika Tommyja koji jednu noć provodi kod ljubavnice, drugu kod bivše supruge i koji na poslu stalno smišlja spačke ostalim vatrogascima. Naime, nakon suočavanja sa smrću Tommy je doživio prosvjetljenje i shvatio da će završiti u paklu ako nastavi hodati po rubu.

Zato obećava sam sebi da će postati bolji otac, prijatelj, suprug i da će se odreći alkohola. Njegovu novu i mirnu svakodnevicu narušit će njegova starija kći Collen (Natalie Distler) koja je krenula tatinim stopama i sve se češće opija.

Osim što glumi glavnog lika, Leary je i tvorac ove serije koja prije svega prati sudbine vatrogasaca nakon velike tragedije u New Yorku 11. rujna 2001. kad su teroristi napali Svjetski trgovački centar.

– Teško da ću ikada više glumiti u seriji poput ove jer “Vatreni dečki” imaju elemente drame, akcije i komedije i najbolju glumačku postavu – kaže Leary. Zahvaljujući Tommyju postao je, kaže, bolji glumac, pisac i producent.

– Profesionalno sam napredovao uz Tommyja, ali privatno sam i dalje pomalo egocentrik koji je pohlepan i često ljutit – kroz šalu priznaje Denis.

Pomoć žrtvama 11. rujna

Rad na seriji potaknuo ga je i na humanitarni rad. Osnovao je zakladu Leary za obitelji stradalih vatrogasaca. Nedugo nakon 11. rujna, kad je zaklada osnovana, Leary je obiteljima na račune uplatio 600 tisuća dolara.

Karijeru je počeo kao stand up komičar koji je bio poznat po ironičnim šalama i oštrim komentarima. Zajedno s njujorškim producentom Jimom Serpicom 1995. godine osnovao je producentsku kuću i osmislili su seriju “The Job” koja je dobila brojne nagrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije