Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ususret premijeri

Cher: Tetovirala sam se kada su to radile loše djevojke

Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL
04.11.2018.
u 07:00

Mjuzikl “The Cher Show” obrađuje tri razdoblja života velike glazbenice, a premijera na Broadwayu zakazana je za 3. prosinca

- U djetinjstvu nikada nisam mislila ni o čemu drugom nego kako da budem slavna. Nisam razmišljala hoću li biti pjevačica, plesačica ili glumica, jedino me zanimalo da budem poznata – otkrila je 72-godišnja glazbena ikona Cher, po čijem se životu na Broadwayu postavlja mjuzikl “The Cher Show“.

Tri glumice su Cher

Nastao po knjizi Ricka Elicea i pod budnom paskom same Cher (pravog imena Cherilyn Sarkisian), u mjuziklu se prikazuju tri razdoblja njezina života pod nazivima “Babe“, “Lady“ i “Star“, a samu Cher glume tri različite glumice. Od ostalih važnih likova iz njezina života u priči se pojavljuju: bivši muž, glazbenik Sonny Bono, njezini roditelji, bivši vozač kamiona i okorjeli ovisnik John Sarkisian te povremena manekenka i glumica Georgia Holt.

Mjuzikl je prije ljeta premijerno izveden u Chicagu, a premijera u New Yorku zakazana je za 3. prosinca, samo dan nakon što, kako joj mediji tepaju, pop-boginji, koja je prodala više od 100 milijuna albuma i zaradila više od 305 milijuna dolara, bude uručena nagrada Kennedy centra u Washingtonu.

– Jedino što me užasava jest činjenica da će Trump biti tamo. Ne volim ga iz dosta razloga, a ponajprije zbog toga što koristi svoju političku poziciju samo da bi zaradio što više novca i jer je bacio našu državu na koljena i trebat će generacije i generacije mladih da nas dignu s dna – otkrila je Cher, zagrižena demokratkinja i velika borkinja za prava manjina, kojoj će ovo priznanje biti samo jedno u nizu nagrada osvojenih tijekom šest desetljeća karijere.

Cher je, naime, jedna od rijetkih koja je osvojila tri od četiri najvažnije američke nagrade u svijetu zabave. Takozvani EGOT čine nagrade: Emmy, Grammy, Oscar i Tony, a ona nema samo Tonyja. Oscara i Zlatni globus osvojila je 1988. za film “Opčinjena mjesečinom”, što ju je plasiralo među najtraženije i najbolje plaćene glumice devedesetih. No nakon toga postala je preoprezna, čak i cjepidlaka, u odabiru uloga, tako da je odbila glavne uloge u hitovima poput “Rat Roseovih” i “Thelma i Louise”.

– Ne žalim za tim odlukama, jedina greška koju bih ispravila moj je drugi brak s glazbenikom Gregoryjem Allmanom, od kojeg sam se htjela razvesti već nakon devet dana. Filmsku karijeru sam usporila i zbog bolesti: dijagnosticiran mi je Epstein-Barrov virus, od kojeg sam osjećala malaksalost, imala vrtoglavice i konstantan osjećaj mučnine – govori zvijezda koja je glazbenu karijeru počela kao 19-godišnjakinja s prvim suprugom Sonnyjem Bonom.

Već sa 16 godina prekinula je školovanje i, sanjajući da će postati zvijezda, počela nastupati po klubovima na Sunset Stripu u Los Angelesu (vrlo slično scenariju za film “Burleska” u kojem je glumila s Christinom Aguilerom). Sa Sonnyjem počinje vezu 1964., a službeno su se vjenčali tek 1969. godine kada se rodila njihova kći Chastity (koja je kasnije promijenila spol i postala Chaz Bono).

Zbog straha od pozornice, Cher inzistira da je Sonny uz nju pa dvojac postaje poznat kao Sonny i Cher, a zvjezdani uzlet počinju hitom “I Got You Babe”, kojim su skinuli Beatlese s prvog mjesta glazbenih ljestvica. Par je postao toliko poznat da je tri godine imao vlastiti show na TV-u, koji je pratilo više od 30 milijuna ljudi, a od 1965. do 1972. godine, koliko su nastupali kao Sonny i Cher, jedini su uz Elvisa Presleya i Beatlese imali istovremeno pet pjesama među top 50 na Billboardovoj glazbenoj ljestvici.

Nije htjela ulogu bake

Nakon razvoda, koji je završio na sudu zbog svađe oko novca i autorskih prava, Cher je nastavila uspješnu glazbenu, ali i filmsku karijeru. Na filmskim setovima često je ljubovala s kolegama, pretežno mlađahnim, tako da su se na popisu njenih ljubavnika našli: Val Kilmer, Eric Stoltz i Tom Cruise, a nije odoljela ni glazbeniku Richieju Sambori, nekadašnjem gitaristu grupe Bon Jovi.

Cher je proglašena i trendsetericom: šezdesetih je popularizirala hipijevsku modu s otkrivenim pupkom, trakom za kosu i indijanskim tunikama, a nakon što ju je modna urednica Voguea Diana Vreeland otkrila na partyju kod Jacqueline Kennedy, stvorila je od nje modnu ikonu koju je snimao slavni Richard Avedon.

– Kada sam se ja tetovirala, to su činile samo loše djevojke: Janis Joplin i cure motorista. Danas to rade svi i tetovaže više ništa ne predstavljaju – otkrila je glumica koja je svojih šest tetovaža laserski uklonila.

Javnost su zabavljali i njezini (pre)česti odlasci “pod nož” i vječna želja da izgleda što mlađe. Cher je tako podignula jagodice, nekoliko puta operirala nos, čak i izvadila dva rebra kako bi joj struk bio tanji...

Možda zato i nije isprva htjela prihvatiti ulogu bake u nastavku filmskog hita “Mama Mia”, za čiji je nosač zvuka otpjevala hitove grupe ABBA “Fernando” i “Super Trouper”, ali i svojom pojavom i glasom zasjenila cijelu ekipu. Prošli je mjesec objavila album ABBA-inih covera “Dancing Queen”, ali i proslavila 20 godina od izlaska svog najprodavanijeg albuma “Believe”. Trenutačno nastupa u Las Vegasu, a dogodine planira američku turneju.

– Nedavno sam razgovarala s Barbrom Streisand koja me pitala: “Zašto još uvijek pjevaš?“ Odgovorila sam joj: “Zato što će jednom doći dan kada više neću moći.“ I to me drži. Znam da jednog dana više neće biti nikoga da me sluša i gleda. I, ako ne budem mogla pjevati, sigurno ću se osjećati jadno – zaključila je Cher.

Pogledajte i koje su si Hollywoodske ikone lice uništile botoksom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije