Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A mislio najbolje

Brad Pitt završio na sudu zbog loše građenih kuća

Foto: Pixsell
10.09.2018.
u 07:00

Iako su stanovnici kvarta Lowe Nine zahvalni glumcu, sada su prisiljeni na tužbu jer su dobili neadekvatne domove koji ubrzano propadaju

Protiv glumca Brada Pitta i njegove organizacije “Make It Right” dva su kupca podnijela sudske tužbe zbog prevare, povrede ugovora i nepoštene trgovačke prakse.

Naime, nakon što je uragan Katrina poharao New Orleans 2005. godine, u njegovu obnovu uključile su se brojne slavne osobe, među njima i Pitt koji je osnovao neprofitnu udrugu “Make It Right”.

Sam je otišao u najrazoreniji kvart Lower Nine, zasukao rukave i s radnicima gradio domove koji su ekološki i otporni na oluje. Izgrađeni su 2007. godine i cijena im je bila oko 150.000 dolara.

– Iako su stanovnici kvarta Lowe Nine zahvalni Bradu Pittu, sada su prisiljeni na tužbu jer su dobili neadekvatne domove koji ubrzano propadaju. Oni grcaju u kreditima za nekretnine kojima je drastično pala vrijednost – rekao je Ron Austin, odvjetnik koji zastupa tuženike.

Iako ih se samo dvoje odlučilo na tužbu, navodno brojne kuće (sagrađeno ih je 109) imaju probleme poput istrunulih drvenih konstrukcija, a česti su problemi s kanalizacijom i krovovima koji se urušavaju.

Tužitelji tvrde da je organizacija namjerno zatajila da su kuće građene lošim i defektnim materijalima, te da se zbog loše izvedene ventilacije stvara plijesan koja uzrokuje zdravstvene tegobe stanovnika.

Brad Pitt je odbio komentirati slučaj dok mediji nagađaju hoće li se još netko od stanara pridružiti tužbi.

 

>> Pogledajte ove reklame sa slavnim glumcima

Komentara 3

IM
Immanuell
08:26 10.09.2018.

Ekološke i otporne na oluje....... Drvena konstrukcija....... Nevjerojatno što je prosječni Amerikanac u stanju popiti kao sugestiju da je nešto jako dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije