Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEČANA OBLJETNICA

Ljubav cvjeta: Ćiro i Mamić se grlili, a pridružio im se i Bandić

Zdravko Mamić
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/15
18.05.2015.
u 23:28

'Mamić je ovdje i dobro me čuje, nadam se da ćemo Sesvete gledati druge godine u Prvoj HNL.'

U Narodnom sveučilištu na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvetama održana je svečana skupština u povodu obilježavanja 70. obljetnice nogometnog kluba NK Radnik Sesvete, a među gostima bili su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, Miroslav Ćiro Blažević i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

– Sesvete imaju gotovo 90 tisuća stanovnika, više nego Zaprešić ili Varaždin koji imaju stadione za prvu ligu. A upravo to je ono što mi priželjkujemo i zaslužujemo za sljedeću godinu – rekao je predsjednik NK Radnik Sesvete Pero Karatović, a nadovezao se gradonačelnik Milan Bandić:

– Mamić je ovdje i dobro me čuje, nadam se da ćemo Sesvete gledati druge godine u Prvoj HNL – našalio se i naveo kako se našao na proslavi jer je "svugdje" te da ga sad čeka i brisanje duginih boja ispred Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru.

Nadajmo se ipak da u toj šali nema ipak pola istine jer to bi značilo da bi u Prvoj HNL bila još jedna momčad blisko povezana s hrvatskim prvakom. Uostalom, u tom smjeru išla je i Mamićeva šala.

– Uđete li u prvu ligu, utakmice možete igrati i na stadionu u Maksimiru!

Sve u svemu, okupljeni su gradonačelniku zapljeskali i sve je općenito proteklo u jako dobrom raspoloženju pa su pali zagrljaji Ćire i Zdravka Mamića, a s obzirom na to da je izvršni predsjednik Dinama istaknuti Sesvećanin, nije čudno što se okupio velik broj uzvanika iz sportskog i političkog života. No stigli su i svi istaknutiji stanovnici Sesveta. A bila je ondje i Ružica Cigler, zastupnica čitatelja u Večernjem listu, koja je poput gradonačelnika dobila zahvalnicu kluba, ali ona ju je primila uime Drage Ciglera. Njegov doprinos je nemjerljiv jer 30 je godina bio dio Uprave kluba te 15 godina njegov predsjednik.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Prva HNL i nije tako neizgledan cilj jer ovu su sezonu u Drugoj HNL trenutačno na trećem mjestu i nisu izgubili teoretsku šansu za ulazak u najviši nogometni rang. Imaju 52 boda, druga je Gorica na 54 i prvi Inter na 57. Ostalo je još dva kola do kraja i dok prvo mjesto vodi direktno u ligu više, drugo vodi u dodatne kvalifikacije protiv devetoplasiranog iz Prve HNL.

U pretposljednjem kolu 23. svibnja Sesvete kod kuće igraju upravo protiv Gorice i to bi moglo o mnogo toga odlučivati. U posljednjem kolu pak igraju u Sisku kod Segeste, a Gorica i Inter igraju međusobno.

>> Sesvete dobile Rudeš, Hrvatskom dragovoljcu bod u Dugopolju

Komentara 35

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
00:08 19.05.2015.

Trio fantastikus

Avatar franccerac
franccerac
01:40 19.05.2015.

Sesvete već imaju 90.000 stanovnika? Svaka čast. Prema popisu iz 2011. su imali 70.000 stanovnika i bili su najmlađa gradska četvrt Zagreba s prosjekom godina 35. i pozitivnim natalitetom, npr. Donji grad je najstarija gradska četvrt s prosjekom godina preko 45. i godišnjim padom broja stanovnika za 1000. Sesvete kada bi se odvojile od Zagreba bi bile najbogatiji grad u Hrvatskoj jer je u Sesvetama sve puno malih i srednjih poduzetnika, procjene govore da bi Zagrebov proračun bez Sesveta izgubio više od milijardu i pol kn. Ne bih se čudio da se Sesvete uskoro odvoje od Zagreba

DU
Deleted user
07:54 19.05.2015.

Samo naprjed. Treba dobar klub u sesvetama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije