Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Bez učinka glavnih vedeta ništa više nismo mogli ni očekivati protiv Turaka

Hrvatska - Turska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/14
05.09.2016.
u 22:48

U 1. kolu kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji pred praznim maksimirskim tribinama Hrvatska i Turska igrali su 1:1

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvoj je utakmici kvalifikacija za SP u Rusiji, na praznom Maksimiru, remizirala s Turskom (1:1). Nije se činilo da smo u pravom ritmu od prve minute. A kasnije se ispostavilo da smo ga čekali cijelu utakmicu.

Tako to otprilike izgleda kada čekamo glavne vedete da proigraju. A ovaj put ih nismo dočekali. Naravno, ako remi s Turcima doživljavamo kao neuspjeh. Fatih Terim odrekao se nekih velikih zvijezda i institucija u momčadi, okupio mladu i poletnu momčad čiji je remi i više nego zaslužen.

Trebalo nam je desetak minuta da proigramo, odnosno da prvi put ozbiljnije zaprijetimo Turcima.  

Vrsaljkov ubačaj s desne strane, Mandžukić je skrenuo u gredu. Lopta se odbila ispred Pjace, no naš veznjak je nespretno prebacio vrata. Uplašili smo se Morova udarca na otvaranju utakmice, čiji je pokušaj prohujao pokraj Kalinićeve desne vratnice.

Baš je taj turski dragulj, Emre Mor bio jedan od najraspoloženijih gostujućih igrača. Brz, vižljast, nepredvidivih rješenja, igrač je to kojem će se nogometni svijet tek diviti.

Iako nismo uspijevali pronaći kontinuirani ritam kojim bi slomili gostujuću obranu, stalno smo prijetili individualnim pokušajima. Svaki put nedostajalo je samo malo preciznosti. U 22. minuti Marko Pjaca je pogodio gredu nakon Perišićeva ubačaja, a desetak minuta kasnije baš je Perišićev udarac odsjeo na gredi.

Opasno su nam Turci zaprijetili u završnici kada je nakon jednog proigravanja ispala naša obrana, no sjajno je reagirao Lovre Kalinić. I u toj je situaciji Mor bio jedan od glavnih režisera, zajedno s Calhanogluom.

A onda smo u 44. minuti došli do vodstva. Turski branič neoprezno je u šesnaestercu srušio Luku Modrića, za suca Szymona Marciniaka nije bilo dvojbe. Zahvaljujući poprilično neinteligentnoj reakciji turskog braniča, Hrvatska je došla do jedanaesterca kojeg je u naše vodstvo elegantno pretvorio Ivan Rakitić.

Idaelno vrijeme za naše vodstvo, pomislili smo. No, u trećoj minuti sudačke nadoknade sreća je pomazila Turke. Spomenuti Calhanoglu je odapeo iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, loptu je na putu prema vratima glavom skrenuo Perišić. Kalinić je ostao na krivoj nozi i lopta je odsjela u našoj mreži za 1:1 na poluvremenu.

U nastavku su Turci ponovno prvi zaprijetili. Pokušaj gostiju u 50. minuti ponovno je uspješno zaustavio Lovre Kalinić. Čačićevi izabrani ponovno su napali, a prvu priliku složili su u 58. minuti.

Perišićev ubačaj u peterac slabo je zahvatio Rakitić, odbijena je lopta došla do Mandžukića koji je nije dobro zahvatio i prilika je propala. I Pjaca je deset minuta kasnije probao udarac, ali je njegov pokušao blokirao jedan turski branič.

Hrvati su nastavili pritiskati i u 75. minuti izveli lijepu akciju. Ćorluka je nabacio s desne strane, Pjaca je sjajno udario loptu glavom, ali je turski vratar Volkan Babacan čudesno obranio.

Bila je to najbolja prilika vatrenih u drugom poluvremnu. Za posljednjih deset minuta Čačić je u igru uveo još jednog napadača. Umjesto Pjace u igru je uveo Nikolu Kalinića.

U 90. minuti Perišić je nabacio s lijeve strane, a Ćorlukin pokušaj glavom otišao je iznad vratnice. Još bolju priliku vatreni su imali u drugoj sudačkoj nadoknadi kada je Badeljev pokušaj zaustavio sjajni turski vratar Volkan Babacan.

Komentara 179

BR
Brandfackel2
21:36 05.09.2016.

Srbija - Irska 0:1 Ihihihihihi, pašalučani gube u Beogradu kao i njihovi biološki predci u Zagrebu...

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
21:36 05.09.2016.

Ćoso bulazni kako Kalinić nije pročitao slobodnjak a iz aviona se vidilo daje odbijanac

SA
Sandzaklija
21:45 05.09.2016.

Hajmo braco Hrvati! Zgazite ih!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije