Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo Hajduku više kazni

Hrvatska rekorder po broju utakmica pred praznim tribinama, nadmašili smo i Srbiju!

Hrvatska - Italija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/12
05.09.2016.
u 13:59

Naše ‘olujne tišine’ počele su s Italijom na Poljudu u lipnju 2015., nastavljene s Bugarskom u Zagrebu u listopadu 2015., sada slijedi Turska, a taj sumorni niz, nadamo se, zaključujemo protiv Islanda 12. studenoga

Hrvatska nogometna reprezentacija postaje novi neslavni europski rekorder. Naime, naša je najbolja vrsta prva momčad Staroga kontinenta koja će čak četiri domaće kvalifikacijske utakmice zaredom igrati bez nazočnosti publike zbog Uefinih i Fifinih sankcija. Više nastupa pred praznim stadionom kod kuće uspio je skupiti samo Hajduk u eri nemilosrdnoga disciplinskog suca Krešimira Vlajčevića.

Hendikep za Modrića i društvo

Naše ‘olujne tišine’ počele su s Italijom na Poljudu u lipnju 2015. godine, nastavljene s Bugarskom u Zagrebu u listopadu 2015., sada slijedi Turska, a taj sumorni niz, nadamo se, zaključujemo protiv Islanda 12. studenoga.

Nadamo se, jer nikad se ne zna što su mračne sile suprotstavljene režimu u stanju proizvesti na gostovanjima u Skadru i Tampereu. Prođu li te utakmice bez izgreda, Hrvatska će se sa svojim navijačima ponovno sjediniti u ožujku sljedeće godine protiv Ukrajine. Nakon dvije godine!

Sjećate li se uopće kada je Hrvatska posljednji put kod kuće igrala kvalifikacije pred navijačima? Bilo je to još u ožujku prošle godine u Maksimiru, protiv Norveške, ali i tada je, kao posljedica nereda u Milanu, bila zatvorena sjeverna tribina. Tu utakmicu pratilo je 23.920 gledatelja, što je dokaz da su Rakitić, Modrić, Mandžo i društvo i dalje magnet za domaću publiku, i oni ovim sankcijama zapravo najviše ispaštaju.

Ako uoči utakmice s Turcima ima išta pozitivnoga u toj maksimirskoj pustoši, onda je to činjenica kako našim reprezentativcima ovo neće biti nikakav šok pa čak ni vrataru Lovri Kaliniću, koji se kao igrač Hajduka nauživao gromoglasna poljudskog muka.

Hendikepirani će sigurno biti Turci, naviknuti na fanatičnu, gromoglasnu potporu vojske svojih navijača.

Kakav je uopće režim za utakmicu protiv Turaka, tko danas smije biti na stadionu?

Odgovor smo dobili od glasnogovornika Hrvatskog nogometnog saveza Tomislava Packa.

– Na utakmici mogu biti predsjednici saveza, dopredsjednici i glavni tajnici. Uz njih, tu je stadionsko nužno osoblje, sigurnost, HRT-ova ekipa (snimatelji, tehničari..., stotinjak ljudi) te predstavnici medija, novinari, fotografi, TV ekipe. Novinara je ukupno oko 150, od toga 40-ak turskih – kazao nam je Pacak.

I to je to. Eto, čak ni Zdravko Mamić po ovome protokolu ne bi smio biti na stadionu jer više ne obnaša funkciju dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza.

Gori od Srba i Grka

Inače, Hrvatska je po broju utakmica bez publike sada već nadmašila čak i Srbiju, koja je samo dvaput dobila ovu sankciju: jednom (2006., Azerbajdžan) zbog jednoga monstruoznoga transparenta na utakmici protiv BiH, a drugi put u proteklim kvalifikacijama (Danska) zbog nereda na utakmici s Albanijom.

Temperamenta grčka publika samo je jednom svojoj reprezentaciji priuštila prazan stadion. Zbog nereda u Pireju na utakmici protiv Hrvatske, Grčka je sljedeću utakmicu protiv Rumunja igrala bez navijača.

Hrvatska je, eto, zbog svojih navijača, europski rekorder...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije