Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oduševio sve

Pogledajte kako Mateo vodi igru kraljevskog kluba: 'Kovačić je najveće pojačanje Reala!'

Mateo Kovačić
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/6
31.10.2016.
u 14:45

"Prošle sezone nije se nametnuo, čak se i tijekom ljeta pisalo da odlazi. Ipak, ostao je i borio se. Sada kada je razdoblje prilagodbe završilo, postao je važan igrač u početnom sastavu"

Mateo Kovačić ljetos je bio blizu odlaska iz madridskog Reala, barem su tako pisali, španjolski mediji. U svojoj prvoj sezoni na Santiago Bernabeuu nije se previše naigrao i mnogi su bili uvjereni da se ne može nametnuti u početnom sastavu kraj toliko zvijezda u momčadi. Međutim, hrvatski nogometaš vjerovao je u sebe, odbio je sve ponude koje je imao i odlučio se boriti za svoje mjesto. Španjolski novinari koji prate Real tvrde da je počeo i dodatno trenirati kako bi bio potpuno spreman, a sada mu se to i isplatilo.

Kovačić dobiva sve više povjerenja Zinedinea Zidanea, a svoju minutažu odlično koristi. U izostanku motora Reala, Luke Modrića, Kovačić je preuzeo konce igre u svoje ruke i zasad mu to ide jako dobro. iz utakmice u utakmicu sve se više diže u formi, odlučniji je, izgledao kao da se napokon opustio. Svjesni su toga i Španjolci, navijači ga sve više hvale na forumima, a dobiva i sve veću medijsku pozornost.

"Real je pod sankcijama Fife i ne smije dovoditi nove igrače, ali čini se kako je već pronašao veliko pojačanje – Matea Kovačića. Hrvat iz utakmice u utakmicu raste i dobiva sve više Zidaneova povjerenja. Mateo je, baš kao i Modrić te Kroos, igrač koji donosi balans, koji se može koristiti na više pozicija. Za razliku od njih, Isco i James igraju samo ofenzivno", piše Fichajes Futbol.

Kovačić je i u utakmici protiv Alavesa pokazao raskoš talenta. Upravo on je vodio igru Reala, razigravao je momčad, trčao, uklizavao, borio se.. Bilo ga je posvuda i zbog toga je bio među najbolje ocijenjenim igračima. Naravno, to je rezultiralo i uvjerljivom pobjedom.

"Prošle sezone nije se nametnuo, čak se i tijekom ljeta pisalo da odlazi. Ipak, ostao je i borio se. Sada kada je razdoblje prilagodbe završilo, postao je važan igrač u početnom sastavu. S 22 godine postao je najveće zimsko pojačanje Reala", zaključuje se u članku.

A Kovačićevim igrama zadovoljan je i mentor Modrić.

– Kovačić igra jako dobro. Ja sam znao za njegov talent, zbog toga sam i preporučio upravi da ga dovedemo u Real. Taj potencijal je sada počeo pokazivati u svakoj utakmici i samo mora nastaviti ovako. Sve je više onih koji su zadovoljni zbog toga što smo ga doveli, rekao je Luka koji je još uvijek kralj Madrida. Međutim, jednoga dana kada ode, krunu bi mogao predati sunarodnjaku i reprezentativnom kolegi.

Komentara 18

MO
mobitel20
15:31 31.10.2016.

Bit ce sve bolji i bolji. Vec sada je klasa...a jalnicima koji ne trpe uspjehe Hrvata mogu samo poruciti : uzalud vam trud sviraci ! Naprijed Mateo !

SX
sudbina x
16:22 31.10.2016.

Kako je lijepo kad nema zavisti...Bravo Modriću...

Avatar Idler 3
Idler 3
18:06 31.10.2016.

Dečko odlične motorike isto tak i tehnike. Treba malo sazrijet jer zapraf do sad nigdje ni uhvatil deset tekmi u nizu. Bez tog nema nit sazrijevanja nit kvalitete kolko god se trudil i treniral. U svakom slučaju puno sreće i još jen velki pozdrav Luki, svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije