Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je bolji?

Mogu li doista ovi dečki izaći iz sjene vatrenih? Čačiću se riječi pozlatile, ali...

Hrvatska
Foto: Siniša Hančić/Pixsell
1/5
14.10.2015.
u 18:57

Čačić je najavio: 'Ovo je (po)najbolja generacija hrvatskih nogometaša', a Goal je analizirao momčadi prema pozicijama.

Čim je sjeo na izbornički stolac, Ante Čačić je najavio: "Ovo je (po)najbolja generacija hrvatskih nogometaša, ovi dečki mogu izaći iz sjene vatrenih!"

Isto je ponovio nakon strepnje na Malti i izborenog Eura 2016. Eh, sad, Čačiću se riječi pozlatile, ali je li doista ova generacija mjerljiva s vatrenima?

Goal je analizirao momčadi prema pozicijama:

VRATAR 0,5:0,5

Dražen Ladić imao je slabiju klupsku karijeru nego Danijel Subašić, nije se micao iz, doduše tada vrlo jakog Dinama, no izazovi s kojima se Suba susreće iz tjedna u tjedan u francuskoj ligi puno su veći od Ladićevih iz HNL-a. S druge strane, Ladić je u Francuskoj živio mjesec života i da je on, a ne Barthez, završio u momčadi SP-a, ne bi bilo nimalo nezasluženo. Obojica su u najboljim golmanskim godinama: Suba će u Francuskoj imati 32, Ladić je u Francuskoj imao 35.

STOPERI 0,5:0,5

Ni Bilić (Everton), Štimac (Derby County) i Šimić (Dinamo) nisu na SP došli kao igrači velikog kluba, ništa većeg nego što su oni Vide (Dinamo Kijev) i Ćorluke (Lokomotiv). Štoviše, u najvećem je klubu Lovren, ali on se bori s ozljedom. Tada su rezerve bile Tudor i Goran Jurić, sada je – krpanje!

DESNI BEK 0,5:0,5

Možda ćete reći da je Mario Stanić bolji od Srne, ali ne treba zaboraviti da je on u reprezentaciji krpao tu poziciju, a na SP je došao kao igrač Parme. Srna je igrački u malom padu, ali energija koju daje i požrtvovnost vođe djeluju kao lokomotiva ostalim suigračima. Također, Hrvatska danas za Srnu ima pravu, adekvatnu zamjenu, Vrsaljka koji odmah može uskočiti. Vatreni to nisu imali...

LIJEVI BEK 0:1

Pozicija za koju Hrvatska nema pravo rješenje baš otkako se umirovio Robert Jarni. I u nogometnom svijetu to je deficitarna pozicija, a Pranjić, Pivarić, Leovac... nisu ni do koljena Jarniju. To je pozicija na kojoj je najizraženija razlika između dvije generacije.

Cijelu analizu pogledajte na portalu Goal.com.

>>Euro treba proslaviti, vatrene podržati, a HNS se mora pročistiti

>>'Pustite nas na miru, imali smo takav pritisak da smo počeli razmišljati radimo li dobro'

Komentara 14

Avatar radedc
radedc
23:28 14.10.2015.

Neupitno je generacija 98 bolja od ove danasnje. Nije mi jasno zasto Cacic potpiruje euforiju. Treba slaviti takodje i 12 milijuna eura od kojih HNS zivi i zivjet ce. Treba urediti stadione dok jos ima novaca - sto prije, dok ne bude kasno.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:32 15.10.2015.

Da se igraci mogu ocjeniti brojkom i da se jacina reprezentacije mjeri sumom tih brojaka ovo bi imalo smisla, ali kako svi znamo da takvo jednodimezionalno ocjenjivanje nema smisla, jednostavno nije vrijedno klika na link. Najveca prednost vatrenih je atmosfera u kojoj su igrali, ova reprezentacija igra u najgoroj mogucoj atmosferi i protiv toga se tesko moze. Danas Hrvatska ne zasluzuje ovakvu reprezentaciju, bez obzira na ekipu oko HNS igraci zasluzuju vecu podrsku.

BR
brčko
20:24 14.10.2015.

a jel mislite da vatreni nisu imali kiksa? za sp 98. smo se jedva preko rumunjske i dobivenog penala kvalificirali. samo naprijed dečki, potencijal je tu, samo da se malo poklope neke stvari, Pa ako prođemo skupinu, sve je moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije