Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u Poljudu

Huligan želio suca napasti vatrogasnom štipaljkom, nakon derbija privedeno 20 navijača

navijač
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/10
11.03.2017.
u 21:45

Kako su izvijestili iz policije, 20 osoba je privedeno zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja

Splitska je policija u subotu prije, za vrijeme i nakon utakmice Hajduka i Rijeke (1:1) privela ukupno 20 osoba kod kojih je pronašla 143 komada različitih pirotehničkih sredstava, a navijač koji je pri kraju utakmice ušao u kazneni prostor gostujuće momčadi je priveden u policijsku postaju i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje, doznaje se u splitskoj policiji.

Kako su izvijestili iz policije, 20 osoba je privedeno zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja.

Policijski službenici su pronašli i oduzeli ukupno 143 komada različitih pirotehničkih sredstava od čega su 135 komada pirotehnike pronašli tijekom pregleda navijačkih rekvizita i njihovog unosa u stadion prije početka javnog okupljanja.

- Navijač koji je preskočio ogradu i ušao u natjecateljski prostor, nakon čega je iz vatrogasne kante uzeo vatrogasnu štipaljku, uhićen je i nad njim je u tijeku kriminalističko istraživanje. U odnosu na sva protupravna ponašanja uočena na stadionu tijekom održavanja javnog okupljanja, provest će se kriminalističko istraživanje, te će se također provesti postupak utvrđivanja odgovornosti organizatora javnog okupljanja i redarske službe za uočene propuste u organizaciji -kazali su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

>>Torcida transparentom na ćirilici provocirala Riječane, napadnut predsjednik Rijeke

Komentara 33

DU
Deleted user
21:50 11.03.2017.

kriv Mamic i Dinamo!

Avatar Bud Humski
Bud Humski
21:57 11.03.2017.

Samo u Splitu! "Navijac" sa "pendrekom" u ruci prekida utakmicu i trazi suca po travnjaku, dok zastitari nezainteresirano gledaju.

Avatar toxic alien
toxic alien
23:07 11.03.2017.

I kakvo je onda cudo sto na poljudskom travnjaku mozes iscrtati svastiku a da te nitko "ne vidi" i nitko "nista ne zna"! I u juznoamerickim seoskim ligama netko bi pokusao zaustaviti tog huligana, ali u Splitu, redari cekaju dvije minute da se huligan sam smiri! Dajte Splitu opet organizaciju reprezentativne utakmice... ako vam bas nimalo nije stalo do ugleda. Za Hajduk bi trebalo sagraditi stadion na najblizem nenaseljenom otoku, i potopiti torpedima sve sto se otoku pokusa pribliziti, osim timova koji igraju utakmicu, sudaca i pomocnog osoblja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije